Ziemniaki Nadziewane Cheddarem i Grzybami
Ziemniaki nadziewane serem Cheddar i grzybami mogą być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 485 kalorii, 15 g białka i 18 g tłuszczu każda. Za 95 centów za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pasków bekonu, soli czosnkowej, grzybów i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 53%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Nadziewane cebule z grzybami i serem Cheddar, Ziemniaki nadziewane bekonem i serem Cheddar oraz Ziemniaki nadziewane brokułami i serem Cheddar.
Instrukcje
Piec ziemniaki w temperaturze 375° przez 1 godzinę lub do miękkości. Gdy ostygnie, odetnij cienki plasterek z wierzchu każdego ziemniaka i wyrzuć go. Wydrąż miąższ, pozostawiając 1/4 cala. powłoka; odłóż skorupy na bok.
Umieść miąższ w misce; dodać śmietanę i puree. Wymieszaj 3/4 szklanki sera, grzyby, sól czosnkową, bazylię i oregano. Odłożyć 2 łyżki boczku; pozostały boczek wymieszać z masą ziemniaczaną.
Nałóż łyżką do skorupek ziemniaków. Posyp pozostałym serem i boczkiem. Wstawić do kuchenki mikrofalowej bez przykrycia na wysokim poziomie przez 3-4-1/2 minuty lub piec bez przykrycia w temperaturze 375°C przez 25-30 minut lub do momentu, aż ziemniaki się rozgrzeją.