Ziemniaki Lyonnaise
Lyonnaise ziemniaki może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.37 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 263 kalorie, 4G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka oleju roślinnego, cebuli, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Lyonnaise z młodych ziemniaków, Ziemniaki Lyonnaise, oraz Ziemniaki Lyonnaise.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym holenderskim piekarniku z wodą do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia; gotować 5 minut.
Dobrze odcedzić; pokroić ziemniaki w plastry o grubości 3/8 cala.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Ułóż połowę plastrów ziemniaków i cebuli w jednej warstwie na patelni.
Posypać solą i pieprzem. Gotować, często obracając, aż cebula będzie miękka, a ziemniaki będą złotobrązowe; odcedzić.
Ziemniaki i cebulę przełożyć do naczynia. Powtórz procedurę z pozostałymi plastrami ziemniaka i cebuli.