Ziemniaki Bombajskie
Need a bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i całe 30 przystawek? Ziemniaki z Bombaju mogą być świetnym przepisem. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food ma 1 fanów. Mieszanka warzyw / Słonecznik, sok z cytryny, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Ziemniaki Bombajskie, Bombajskie Ziemniaki Śniadaniowe, oraz Czyste Jedzenie Bombajskich Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj ziemniaki w wodzie z połową kurkumy, aż można łatwo wyhamować widelcem.
Dodaj olej do woka i rozgrzej woka. Kiedy naprawdę gorące i chili i gotować przez 30 sekund, aż brązowy.
Dodaj czosnek, cebulę, Garam Masala, mieloną kolendrę, nasiona kopru włoskiego, resztę kurkumy i czarnych nasion gorczycy i gotuj, aż cebula lekko zmięknie.
Teraz dodaj ziemniaki i gotuj przez kolejne 7 minut na średnim małym ogniu. Jeśli używasz pomidora, dodaj go w tym momencie
Dodaj sok z cytryny, świeżą kolendrę oraz sól i pieprz do smaku i podawaj z ryżem lub Naan.Wierzch z resztkami świeżej kolendry.