Zielone Curry z kaczką i ziemniakami
Zielone curry z kaczką i ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 6 i kosztuje $5.0 za porcję. Jedna porcja zawiera 2072 kalorii, 54g białka, oraz 182g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś mocno brązowy cukier, płatki chili, ziemniaki russet i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mleko kokosowe w puszkach, możesz śledzić to danie główne z Zdrowe Tarty Limonkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest znakomite. Spróbuj Tajskie Zielone Curry Z Kaczką, Tajskie Zielone Curry Z Kaczką Przepis, oraz Zielone Curry z kurczakiem i ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Duszone mięso z kaczki. W 6-do 8-quart patelni, połączyć kaczkę, bulion i 2 łyżki pasty curry. Przykryć patelnię i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż mięso z nóg będzie wystarczająco miękkie, aby wyciągnąć z kości, około 2 godzin. Wyciągnij kaczkę i pozostaw do ostygnięcia w dotyku. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z bulionu. Rezerwa 1 1/4 szklanki bulionu; resztę wykorzystać do innych potraw. Wyciągnij mięso z kości; Odrzuć tłuszcz, skórę i kości. Mięso rozerwać na kawałki wielkości kęsa. W przypadku uzupełnienia do 2 dni do przodu, bulion i mięso przykryć szczelnie i schłodzić.
Zrobić zielony sos curry. W 5-do 6-quart patelni, wymieszać 1 1/4 szklanki bulionu z kaczki, Pozostałe pasty curry, mleko kokosowe, sos rybny, cukier, curry w proszku,i płatki chili. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie dodać ziemniaki. Przykryć i dusić, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, o 40 protokół.
Dodać mięso kaczki i gotować na wolnym ogniu, 5 do 10 minut. Wymieszać mieloną kolendrę. Chochla do szerokich misek, udekorować gałązkami kolendry i dodać sól do smaku.