Zielone Curry Tofu Ciasta
Zielone curry Tofu ciasta może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 140 kalorii, 11g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy lite, bulion warzywny, zmielone nasiona lnu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zielone Curry Tofu, Tajskie zielone Curry z Tofu (lub nie), oraz Zupa z tofu i zielonego curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać bulion warzywny i dodać nasiona arame i chia. (Jeśli używasz mielonego lnu, dodaj go do tofu później.)
Odstawić na co najmniej 1/2 godziny, aby wodorosty i chia zmiękły.
Umieść tofu, drożdże odżywcze, sos sojowy, pasta curry, i płatki quinoa do robota kuchennego i procesu, aż dobrze wymieszane.
Dodaj mieszaninę bulionu i pulsuj szybko kilka razy, aby wymieszać.
Zeskrobać do miski i dodać czerwoną paprykę i pietruszkę lub kolendrę. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 1/2 godziny.
Mieszaninę można przygotować dzień wcześniej, jeśli to konieczne. Rozgrzej piekarnik do 204°. połóż panierkę na talerzu, jeśli używasz. Za pomocą miarki, miarka 2 łyżki stołowe na panierkę, posypać trochę panierki na wierzchu i delikatnie uformować palcami ciasto o szerokości 2 cali. Użyj szpatułki, aby podnieść ciasto z talerza na blasze wyłożonej pergaminem lub silikonową matą do pieczenia. Powtórz dla pozostałej mieszaniny tofu. (Jeśli nie używasz panierki, umieść 2 łyżki tofu bezpośrednio na przygotowanej blasze do pieczenia i użyj palców lub łyżki, aby delikatnie uformować ciasto. Powtórz dla pozostałych tofu.)
Piec w temperaturze 204° przez 20-30 minut. Nietłuczone ciasta zajmują mniej czasu niż ciasta z panierką.
Wyjąć z piekarnika i podawać na gorąco z sosem zanurzeniowym, poniżej, sosem tatarskim lub ketchupem doprawionym chrzanem.