Zapiekany koper włoski Tuńczyk z sosem z czerwonego wina Rioja, karmelizowaną cebulą i duszonym koprem
Zapiekany koper włoski Tuńczyk z sosem z czerwonego wina Rioja, karmelizowaną cebulą i duszonym koprem jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 7,83 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 1074 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wino, porto, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 37%. Spróbuj Dziś Kolacja: Kotlet schabowy z duszonym koprem i karmelizowaną cebulą, Koper Włoski Z Karmelizowaną Cebulą, oraz Karmelizowany koper włoski i cebula dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść port, wino, cukier i miód w średnim rondlu ze stali nierdzewnej i gotuj na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Port
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Umieść zredukowaną ciecz w blenderze i przy włączonym silniku dodaj olej do emulgowania. Doprawić sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
W średnim rondlu umieść wodę, masło i cukier i gotuj, aż masło i cukier stopią się.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj cebulę i gotuj na dużym ogniu, aż woda wyparuje, a cebula jest gotowana i karmelizowana. Doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1
Podgrzać małą patelnię saute na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj nasiona kopru włoskiego i tosty przez 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka Garści
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
3
Umieścić nasiona w młynku do kawy i zmielić, aż grubo posiekane. Doprawić tuńczyka solą i pieprzem do smaku z obu stron. Pogłębiać 1 stronę każdego fileta w nasionach kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Bułka Tarta, Kilka Garści
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Mandarynki, Każda
4
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Podsmażyć tuńczyka, Koper-side w dół, aż złoty kolor brązowy 1 do 2 protokół. Odwróć rybę i kontynuuj gotowanie przez 1 minutę na rzadką doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mandarynki, Każda
6
Skropić rybę sosem Rioja i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Rioja
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
7
Podawać z karmelizowaną cebulą i duszonym koprem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana Cebula
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
8
Do duszonego kopru włoskiego: brązowy koper włoski w oliwie z oliwek na średniej patelni. Patelnia Deglaze z winem i bulionem. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.