Zapiekany koper włoski Tuńczyk z sosem z czerwonego wina Rioja, karmelizowaną cebulą i duszonym koprem

Zapiekany koper włoski Tuńczyk z sosem z czerwonego wina Rioja, karmelizowaną cebulą i duszonym koprem
Zapiekany koper włoski Tuńczyk z sosem z czerwonego wina Rioja, karmelizowaną cebulą i duszonym koprem jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 7,83 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 1074 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wino, porto, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 37%. Spróbuj Dziś Kolacja: Kotlet schabowy z duszonym koprem i karmelizowaną cebulą, Koper Włoski Z Karmelizowaną Cebulą, oraz Karmelizowany koper włoski i cebula dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść port, wino, cukier i miód w średnim rondlu ze stali nierdzewnej i gotuj na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
PortPort
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Umieść zredukowaną ciecz w blenderze i przy włączonym silniku dodaj olej do emulgowania. Doprawić sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
W średnim rondlu umieść wodę, masło i cukier i gotuj, aż masło i cukier stopią się.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj cebulę i gotuj na dużym ogniu, aż woda wyparuje, a cebula jest gotowana i karmelizowana. Doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1
Podgrzać małą patelnię saute na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj nasiona kopru włoskiego i tosty przez 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
3
Umieścić nasiona w młynku do kawy i zmielić, aż grubo posiekane. Doprawić tuńczyka solą i pieprzem do smaku z obu stron. Pogłębiać 1 stronę każdego fileta w nasionach kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Podsmażyć tuńczyka, Koper-side w dół, aż złoty kolor brązowy 1 do 2 protokół. Odwróć rybę i kontynuuj gotowanie przez 1 minutę na rzadką doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
6
Skropić rybę sosem Rioja i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
RiojaRioja
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
7
Podawać z karmelizowaną cebulą i duszonym koprem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
8
Do duszonego kopru włoskiego: brązowy koper włoski w oliwie z oliwek na średniej patelni. Patelnia Deglaze z winem i bulionem. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Składniki

1Głowakoper włoski, ćwiartowanykoper włoski, ćwiartowany596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicałe nasiona kopru włoskiegocałe nasiona kopru włoskiego4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPosiekana świeża natka pietruszkiPosiekana świeża natka pietruszki3(zima)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySok z cytrynySok z cytryny1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwek, do gotowaniaOliwa z oliwek, do gotowania10cebula biała perłowa, punktowana, blanszowana i obranacebula biała perłowa, punktowana, blanszowana i obrana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiportport10czerwona cebula perłowa, punktowana, blanszowana i obranaczerwona cebula perłowa, punktowana, blanszowana i obrana4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprz, do smakuSól i świeżo zmielony pieprz, do smaku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata4filetyfilety z tuńczyka, 5 do 6 uncji każdyfilety z tuńczyka, 5 do 6 uncji każdy4(zima)masło niesolonemasło niesolone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPietruszka drobno posiekana do dekoracjiPietruszka drobno posiekana do dekoracji1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCzerwone wino RiojaCzerwone wino Rioja

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn