Zapiekanka z szynką i makaronem warzywnym
Przepis na zapiekankę z szynką i makaronem wegetariańskim można przygotować w około 1 godzinę i 5 minut. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 15 g białka i 11 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 1,2 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką sól, pieprz, szynkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 41%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zapiekanka z szynką i warzywami, Zapiekanka z szynką i makaronem oraz Zapiekanka z szynką i makaronem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°. Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu; odpływ. W dużej misce połącz zupy i mleko; wymieszać makaron, kukurydzę, warzywa, szynkę, pietruszkę, pieprz, sól i 3/4 szklanki sera.
Przenieś do natłuszczonej formy o wymiarach 13 x 9 cali. naczynie do pieczenia. Przykryj i piecz 45 minut. Odkryć; posypać pozostałym serem.
Piec 5-10 minut lub do momentu, aż zaczną bąbelkować, a ser się roztopi.