Zapiekanka z puree ziemniaczanego, rutabagi i pasternaku z karmelizowaną cebulą

Zapiekanka z puree ziemniaczanego, rutabagi i pasternaku z karmelizowaną cebulą
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Puree ziemniaczane, brukiew i pasternak zapiekanka z karmelizowaną cebulą może być znakomity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka pasternaku, cebuli, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Zapiekanka z puree ziemniaczanego, Rutabaganu i pasternaku z karmelizowaną cebulą, Wegańskie puree ziemniaczane & kalafior z pieczoną papryką & karmelizowaną cebulą, oraz Zapiekanka ziemniaczana z karmelizowaną cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć bulion z kurczaka, ziemniaki, rutabagas, pasternak, czosnek, liść laurowy, i tymianek w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło i przykryć częściowo. Dusić, aż warzywa będą bardzo miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
WarzywaWarzywa
BrukiewBrukiew
Liście LauroweLiście Laurowe
PasternakPasternak
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Drenaż.
3
Przenieść warzywa do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać 1/2 szklanki masła lub margaryny . Użyj miksera elektrycznego, ubić mieszaninę, aż puree, ale nadal grube. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
5
Przełożyć puree warzywne na maślane naczynie do pieczenia o wymiarach 13 x 9 x 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Roztopić pozostałe 1/4 szklanki masła lub margaryny w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać pokrojoną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
8
Saute aż do początku brązowy, o 5 protokół. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
9
Saute aż cebula są miękkie i złocisty brązowy, o 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CebulaCebula
10
Cebulę rozłożyć równomiernie na puree warzywnym. Zapiekankę można przygotować do 1 dnia wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CebulaCebula
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Piec, odkryte, przez 25 minut, lub do ogrzania przez i top zaczyna chrupać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia10
Magazyn