Zapiekanka Z Ostryg Bienville
Need a pescatariańskie danie główne? Ostrygi Bienville zapiekanka może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 220 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.89 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, chleb, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Spróbuj Ostrygi Bienville, 6 ostryg, oraz Ostrygi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ostrygi odsączyć, rezerwując 1/4 szklanki płynu; ostrygi i płyn odstawić na bok.
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry; odcedzić, zastrzegając 1 łyżeczka kapie na patelni. Pokruszyć boczek; odstawić.
Dodać szalotki i grzyby na patelnię; gotować, stale mieszając, na średnim ogniu 3 minuty.
Dodaj reserved Oyster liquid; gotuj 1 minutę, dobrze mieszając. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Połączyć mąkę i 1/4 szklanki mleka, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka; wymieszać z pozostałym mlekiem.
Dodać mieszaninę mleka do mieszaniny grzybów; doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu. Gotować 3 minuty lub aż mieszanina zgęstnieje, często mieszając. Wymieszać sherry, ostrygi, krewetki, sól, i pieprz; doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu. Cook 2 minut lub aż krewetki skręcić różowy.
Chleb tostowy pokroić na pół po przekątnej; umieścić 2 punkty tostowe na każdym z 4 pojedynczych talerzy. Łyżka mieszanki równomiernie na tosty punktów.
Posypać pokruszonym boczkiem i szczypiorkiem.