Zapiekanka z ignamu i ziemniaków
Zapiekana zapiekanka z batatów i ziemniaków wymaga od początku do końca około 1 godziny i 20 minut. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 377 kalorii, 11 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,24 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowało i polubiło 111 osób. Świetnie sprawdza się jako raczej niedrogi hor d'oeuvre. Jeśli macie pod ręką bulion warzywny, natkę pietruszki, bułkę tartą i kilka innych składników, to dasz radę. Jest idealna na jesień. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zapiekanka z ignamu lub słodkich ziemniaków (naturalnie bezglutenowa), Dwukrotnie pieczone słodkie ziemniaki (yam) z chipotle pecan Streusel i Zapiekanka z ignamu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
W przygotowanym naczyniu ułóż pojedynczą warstwę plasterków słodkich ziemniaków.
Na wierzchu ułóż kilka krążków cebuli, posmaruj masłem, posyp solą i pieprzem. Powtarzaj, naprzemiennie warstwy białych i słodkich ziemniaków.
W małej misce lub miarce wymieszaj mąkę z bulionem.
Ziemniaki posypać serem, bułką tartą i natką pietruszki. Posmaruj pozostałym masłem. Okładka.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę lub do momentu, aż ziemniaki i cebula będą miękkie.