Zapiekanka z dzikiego ryżu i indyka

Zapiekanka z dzikiego ryżu i indyka
Zapiekanka z dzikiego ryżu i indyka to danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 405 kalorii . Za 1,02 dolara za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup sos sojowy, mieszankę ryżową, masło i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 3 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 42% . Ten wynik jest całkiem niezły. Zapiekanka z indyka i dzikiego ryżu , Zapiekanka z indyka i dzikiego ryżu oraz Zapiekanka z indyka i dzikiego ryżu są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 14-uncjowa Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych1 14-uncjowa Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych
2
Zagotuj 2 1/4 szklanki wody, mieszankę ryżową z dodatkiem przypraw i 1 łyżkę masła w zakrytym rondlu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i wchłonie wodę, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Funt Cielęciny Lub Piersi Z Kurczaka Bez Kości, Bez Skóry, Pokrojone W Kostkę1 Funt Cielęciny Lub Piersi Z Kurczaka Bez Kości, Bez Skóry, Pokrojone W Kostkę
2 łyżki świeżo Zebranych Liści Mięty2 łyżki świeżo Zebranych Liści Mięty
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)
3
Wymieszaj indyka, krem z rosołu, seler, 1 szklankę wody, kasztany wodne, cebulę i sos sojowy z dzikim ryżem, aż dobrze się wymieszają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana żółta Cebula (opcjonalnie)Posiekana żółta Cebula (opcjonalnie)
12 Opakowań (po 16 Uncji) Mrożonego Groszku, Rozmrożonego12 Opakowań (po 16 Uncji) Mrożonego Groszku, Rozmrożonego
1/2 Szklanki Cheerios Wieloziarnistych1/2 Szklanki Cheerios Wieloziarnistych
Dziki RyżDziki Ryż
Posiekana Zielona Papryka, OpcjonalniePosiekana Zielona Papryka, Opcjonalnie
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Ostry Ser Cheddar Pokrojony W Paski O Grubości 1 CalaOstry Ser Cheddar Pokrojony W Paski O Grubości 1 Cala
2 łyżki świeżo Zebranych Liści Mięty2 łyżki świeżo Zebranych Liści Mięty
4
Przenieś mieszaninę indyka do 3-litrowego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Udziec Jagnięcy Bez KościUdziec Jagnięcy Bez Kości
5
Wlać 2 łyżki roztopionego masła na okruchy w misce, mieszając, aby okruszki pokryły się masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Cielęciny Lub Piersi Z Kurczaka Bez Kości, Bez Skóry, Pokrojone W Kostkę1 Funt Cielęciny Lub Piersi Z Kurczaka Bez Kości, Bez Skóry, Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Litr (około Gęstej śmietanyLitr (około Gęstej śmietany
6
Posyp bułką tartą posmarowaną masłem mieszaniną indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Obrane Jajka Na Twardo, Pokrojone W Plasterki I Pokrojone W KostkęObrane Jajka Na Twardo, Pokrojone W Plasterki I Pokrojone W Kostkę
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
7
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie chrupiące i złociste, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 14-uncjowa Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych1 14-uncjowa Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn