Zapiekanka z dzikiego ryżu i indyka
Zapiekanka z dzikiego ryżu i indyka to danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 405 kalorii . Za 1,02 dolara za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup sos sojowy, mieszankę ryżową, masło i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 3 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 42% . Ten wynik jest całkiem niezły. Zapiekanka z indyka i dzikiego ryżu , Zapiekanka z indyka i dzikiego ryżu oraz Zapiekanka z indyka i dzikiego ryżu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Zagotuj 2 1/4 szklanki wody, mieszankę ryżową z dodatkiem przypraw i 1 łyżkę masła w zakrytym rondlu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i wchłonie wodę, około 25 minut.
Wymieszaj indyka, krem z rosołu, seler, 1 szklankę wody, kasztany wodne, cebulę i sos sojowy z dzikim ryżem, aż dobrze się wymieszają.
Przenieś mieszaninę indyka do 3-litrowego naczynia do pieczenia.
Wlać 2 łyżki roztopionego masła na okruchy w misce, mieszając, aby okruszki pokryły się masłem.
Posyp bułką tartą posmarowaną masłem mieszaniną indyka.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie chrupiące i złociste, około 30 minut.