Zapiekanka wiśniowo-cytrynowo-Ricotta
Wiśnia i cytryna - ricotta Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 189 kalorii, 9g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wiśni, KARTONOWY ser ricotta, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Crostini Z Czereśni, Cytryny I Ricotty, Świeża Ricotta, Wiśnia I Skórka Cytrynowa Crostini, oraz Cherry Pizza Crostata Dolce (Cherry Ricotta Pie) z sosem Port Cherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć skórkę i ricottę w średniej misce; odstawić.
Połącz sok, Likier i pieprz w małej misce.
Posypać 3 łyżki cukru równomiernie w 12-calowej patelni żaroodpornej na średnim ogniu; gotować 2 minuty lub aż cukier zacznie się topić.
Dodać wiśnie do patelni; gotować 2 minuty bez mieszania.
Wlać mieszaninę cassis na wiśnie; gotować 2 minuty lub aż mieszanina zgęstnieje.
Połączyć pozostałe 3 łyżki cukru, sól i białka w górnej części podwójnego kotła; umieścić na gotującej się wodzie. Gotować 2 minuty lub aż termometr zarejestruje 140, stale mieszając trzepaczką.
Zdjąć z ognia; ubijać mikserem z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę ricotty, aż do wymieszania; złóż pozostałą mieszaninę białek jaj. Łyżka mieszanki ricotta równomiernie na czereśniach za pomocą miarki 1/4 szklanki. Broil 3 minut lub aż polewa jest rumiane. Wierzch równomiernie z migdałami.