Zapiekanka Szpinakowa

Zapiekanka Szpinakowa
Zapiekanka ze szpinaku jest wegetariańska przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 19g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 21% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako niedrogie danie główne dla Jesień. 54 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, sól, ser cheddar i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, można śledzić to danie główne z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekanka Szpinakowa, Zapiekanka Z Szynką I Szpinakiem, oraz Makeover Szpinak Zapiekanka podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Włóż twaróg, jajka, mąkę, śmietanę, sól i pieprz do robota kuchennego. Proces aż gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
TwarożekTwarożek
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Wymieszaj szpinak, mieszankę twarogu i 2 szklanki sera Cheddar w misce, a następnie rozprowadź na przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser CheddarSer Cheddar
TwarożekTwarożek
SzpinakSzpinak
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty, około 45 minut. Dodać pozostałe 2 szklanki sera Cheddar i kontynuować pieczenie, aż ser się stopi, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia15
Magazyn