Zakazany ryż z krewetkami
Zakazany ryż z krewetkami to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 19g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 25 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, wodę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki sojowe imbirowe z zakazanym ryżem, Czarny zakazany ryż z krewetkami, brzoskwiniami i groszkiem, oraz Smażony Zakazany Ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób ryż: spłucz ryż pod zimną wodą, aż woda będzie czysta.
Umieść ryż w dużym garnku z 3 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia. Gdy woda się zagotuje, usuń pianę, która urosła do góry. Włącz ciepło do niskiego, częściowo przykryć ryż i gotować, aż płyn zostanie wchłonięty, o 35 protokół. Weź ryż off ciepła i odstawić 10 minut.
Zrobić sos: w średniej misce, ubij razem czosnek, chilis, imbir, sos rybny, sok z limonki, woda i cukier.
Gotuj krewetki: napełnij garnek w połowie drogi wodą i dodaj sok z cytryny i 1 łyżeczkę soli. Przynieś wodę na wolnym ogniu.
Napełnij dużą miskę lodowatą wodą. Odstawić.
Kłusować krewetki w gotującej się wodzie, aż tylko gotowane przez, O 3-4 protokół. Natychmiast przenieść do kąpieli lodowej, odstawić na około minutę, a następnie odcedzić.
W dużej misce, połączyć gotowany ryż, krewetki i sos. Wrzucić lekko do herbu.