Wściekły homar z ryżem cytrynowym i chrupiącą bazylią
Zły homar z cytrynowym ryżem i chrupiącą bazylią może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.39 za porcję. Jedna porcja zawiera 902 kalorie, 38g białka, oraz 30 g tłuszczu. Jeśli masz suszone w piecu pomidory, olej z orzeszków ziemnych, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Wściekły homar z ryżem cytrynowym i chrupiącą bazylią, Sałatka Z Homara Bazyliowo-Cytrynowego, oraz Chrupiący boczek owinięty daktylami z kremem cytrynowo-bazyliowym.
Instrukcje
1
Połącz mąkę wondra, chili w proszku, cayenne i sól w plastikowej torbie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Mąka Wondra
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Przeciąć żywe homary na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
3
Wyjmij pazury i rozłóż pazury, aby odsłonić jak najwięcej mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Wyjąć mięso z homarów i włożyć do przyprawionej mąki. Wstrząsnąć, aby dobrze pokryć.
Rozgrzać olej w dużej patelni sauté na dużym ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dodaj kawałki homara, wyciąć stronę w dół, kilka na raz, jeśli to konieczne, i zapiekać je przez około 4 protokół, lub aż będą złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
9
Przełóż homara na blachę do pieczenia, a gdy cały Homar zostanie wysmarowany, umieść blachę do pieczenia w nagrzanym piekarniku i piecz przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Podczas pieczenia homara przygotuj sos. Powrót saute patelni na średnim ogniu i dodać czosnek i płatki czerwonej papryki. Sauté przez około 3 protokół, lub aż czosnek jest złoty kolor, ale nie spalanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pomarańcza, Skórka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
12
Ubić masło i zdjąć patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Ubić sok z cytryny, liście bazylii i pomidora julienne. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
14
Wyjmij homara z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Umieść kopiec ryżu cytrynowego na środku każdego z sześciu talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z Cytryny
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
16
Umieść równe porcje homara na ryżu. Polać sosem na wierzchu każdego kopca i udekorować smażoną bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
17
Podawać natychmiast.
1
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj cebulę i pozwól im spocić swój płyn przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać czosnek i potu na dodatkowe 3 minuty. Wymieszać z ryżem i smażyć go przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4
Dodaj wywar (lub wodę), sok z cytryny, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
8 (U-12) Krewetek
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Podnieść ogień i doprowadzić wywar do wrzenia. Gotować przez około 15 minut, lub aż płyn zmniejszy się do około 1 1/2 szklanki. Obniżyć ogień i szczelnie przykryć ryż. (Jeśli nie masz ciasnej pokrywki, przykryj ryż folią aluminiową.) Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut lub aż ryż wchłonie cały płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
6
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw ryż na parze przez 15 minut. Nie odkrywaj patelni. Gdy będziesz gotowy do podania, napełnij ryż widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Jeśli za pomocą cukinii, podczas gdy ryż jest spoczynkowy ciepła opcjonalne 2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni sauté na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dodaj cukinię i smażyć przez 4 protokół, lub tylko do lekko zmięknie. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Kiedy gotowy do podania ryżu, dodać cukinię i puch go do ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1
Rozgrzać olej do 350 stopni na termometrze cukierków w dużym rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru Lodowego
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Stojąc jak najdalej od garnka i nosząc rękawicę kuchenną, Wrzuć liście bazylii do gorącego oleju. Olej może pęcherzyków i rozprysków. Smażyć przez około 1 minutę lub aż liście będą chrupiące. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś liście na podwójną warstwę ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Smak
4
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
5
David Burke jest współautorem, Z Carmel Berman Reingold, gotowania z Davidem Burke. Jest absolwentem Culinary Institute of America, kształcił się we Francji i jako pierwszy Amerykanin otrzymał prestiżową nagrodę Meilleurs Ouvriers de France Diplome d ' Honneur. Jego inne nagrody to japońska Nagroda Nippon Award of Excellence, Robert Mondavi Award of Excellence I nagroda August Escoffier Instytutu kulinarnego. Jest szefem kuchni i współwłaścicielem davidburke & donatella oraz szefem kuchni i jedynym właścicielem David Burke w Bloomingdale ' s W Nowym Jorku. Mieszka w Fort Lee w stanie New Jersey.
Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Etienne Boileau Petit Chablis. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.