Włoska Doniczka Z Grochu
Przepis Włoski groszek jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 10g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz groszek, pierś z kaczki, zapas i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Semi Dojrzałe Plantain Pottage, Rustykalne Cannellini I Garnek Z Ciecierzycy, oraz Quinoa Jęczmień Doniczka Warzywna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować boczek w dużym rondlu na średnim ogniu przez 7 do 10 minut, lub do chrupkości.
Boczek wyjąć z patelni, pokroić na małe kawałki i odstawić.
Dodaj cebulę na patelnię i gotować przez 10 protokół, lub aż złoty kolor.
Dodaj bulion, groch, kawałki boczku i 2 szklanki wody i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę, odtłuszczając wszelkie zanieczyszczenia, które unoszą się na górę.
Dodaj pieprz, sól i anyż i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Wyjąć z ognia, wymieszać natkę pietruszki i kaczkę i podawać natychmiast.
Ugotuj zieloną pease z silnym bulionem i pokrojonym w plasterki boczkiem; Pease jest gotowany, włóż do nich posiekaną natkę pietruszki, pieprz, anniseed i odcedź część pease, aby zagęścić bulion; daj mu walm [ogrzej go] i podawaj na sippetach, z gotowanymi kurczakami, gołębiami, dziećmi lub głowami jagnięcymi, baraniną, kaczką, krzyżówką lub jakimkolwiek drobiem. Czasami dla odmiany można zagęścić bulion jajkami.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castellani Chianti Annata z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo