Węzły Czosnkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj czosnku. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 32. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 88 kalorii. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 14 minut. 2469 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sól, cukier, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Węzły Czosnkowe, Węzły Czosnkowe, oraz Węzły Czosnkowe.
Instrukcje
Jeśli robisz własne ciasto, wykonaj kroki 1-
Jeśli używasz kupionego w sklepie ciasta do pizzy, pozwól rozmrozić do temperatury pokojowej i przejdź do kroku
Dowód drożdże: wymieszać drożdże i cukier w małej misce z ciepłą wodą i odstawić na 3-5 minut, aż zacznie się spieniać. (Jeśli się spieni, oznacza to, że drożdże są żywe i aktywne. Jeśli nie, oznacza to, że drożdże są martwe i musisz uzyskać nowy pakiet drożdży. Zawsze pomaga sprawdzić datę przydatności na drożdżach.)
Zrobić ciasto: w dużej misce, ubić razem mąkę i sól. Zrób dobrze w środku mąki i wlej oliwę z oliwek, a następnie mieszaninę drożdże-cukier-woda.
Wymieszaj to razem, aby uformować miękkie ciasto i zagniataj przez 5-10 minut. (Można korzystać z kuchni
Pomoc mikser z hakiem ciasta dla tego kroku.)
Niech ciasto wyrośnie: dobrze posmarowanymi mąką rękami uformuj ciasto w kulkę i lekko zalej oliwą z oliwek. Umieścić go w dużej misce, góry miski z folii i ustawić go w słonecznym miejscu, aby wzrosnąć dwukrotnie jego rozmiar. Powinno to trwać od 90 minut do kilku godzin.
Alternatywnie można umieścić go w lodówce na noc lub do 24 godzin, aby powoli wzrastać (i rozwijać więcej smaku).
Ćwiartować ciasto i spłaszczyć na prostokąty: gdy ciasto podwoi się, pokroić na czwarte części.
(W tym momencie, jeśli chcesz zrobić ciasto do przodu i zamrozić, zawiń ćwiartki ciasta w folię i zamrozić na później. Rozmrozić na noc w lodówce do użycia.)
Zestaw 2 duże blachy do pieczenia i linii je z wkładką silikonową lub pergaminem (spray pergamin papier z niektórych sprayu do pieczenia).
Pracując z jednym kawałkiem na raz, spłaszczyć na szorstkie prostokąty 4x5 cali.
Pokrój prostokąty ciasta w paski: za pomocą ostrego noża lub koła do pizzy pokrój każdy prostokąt ciasta na 4 długie paski (1 x 5 cali).
Przeciąć te paski na pół w środku. Powinieneś teraz mieć 8 pasków (1 x 2,5 cala).
Formuj węzły: weź jeden kawałek na raz i przerabiaj go na kształt Węża.
Następnie zawiąż go w węzeł.
Ustaw każdy węzeł na blasze do pieczenia i powtórz z pozostałym ciastem. Pamiętaj, że ciasto wzrośnie, więc zostaw trochę miejsca między każdym węzłem.
Posmaruj oliwą z oliwek i odstaw do wyrośnięcia: gdy wszystkie węzły są związane, pomaluj je odrobiną oliwy z oliwek.
Luźno przykryj je folią i pozwól im ponownie wzrosnąć, aż podwoi się rozmiar, w dowolnym miejscu od 90 minut do trzech godzin. Pod koniec tego okresu wzrostu Rozgrzej piekarnik do 400°.
Upiec sęki: odkryć sęki i piec w piekarniku 12-15 minut, lub aż ładnie rumiane na wierzchu.
Dodać czosnek masło pietruszka glazury: podczas gdy węzły czosnku pieczenia, roztopić masło w małym garnku i gotować czosnek delikatnie w nim tylko wystarczająco długo, aby zdjąć ten surowy krawędzi czosnku, o 1-2 minut na średnim ogniu.
Dodać sól i natkę pietruszki i wymieszać do połączenia. Wyłącz ogrzewanie.
Posmaruj gotowane węzły mieszanką masła czosnkowego z pietruszką: po zakończeniu węzłów wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez 5 minut. Malować mieszanką czosnek-masło-pietruszka i podawać. Te są najlepsze ciepłe, ale są dobre w temperaturze pokojowej, zbyt.