Wątróbki z kurczaka z Marsalą i Jicamą
Wątróbki z kurczaka z Marsalanem i Jicamą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 25g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.03 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli i pieprzu, sok z cytryny, przez-1/4-cala jicama sticks, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Spaghetti z wątróbkami drobiowymi, oraz Wątróbki drobiowe z boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1/2 łyżki oleju na dużej patelni niereaktywnej.
Dodać połowę wątróbek z kurczaka w jednej warstwie, doprawić solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż dobrze rumiane i średnio rzadkie do średnich, około 2 minut na stronę.
Dodaj 1 łyżkę Marsala i gotować, aż zredukowana do cienkiej glazury.
Przenieś wątróbki na talerz. Powtórz proces z pozostałą 1/2 łyżki oleju, Pozostałe wątróbki i 1 więcej łyżka Marsala. Zmniejsz ciepło do umiarkowanie wysokiego, jeśli wątróbki zaczną się palić.
Roztopić masło na patelni.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 4 protokół. Zwiększyć ciepło do umiarkowanie wysokiej, dodać pozostałe 1/4 Puchar Marsala i gotować, skrobanie patelni poluzować wszelkie rumiane kawałki, aż zmniejszy się o połowę, o 1 minuta.
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, aż lekko zgęstnieje, o 2 protokół.
Powrót wątróbki z kurczaka na patelnię i doprawić estragonem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu, a następnie przenieść na talerz. Rozsypać kije jicama na wierzchu i służyć.
Podawać z: masłem Fettuccine lub szerokim makaronem jajecznym.