Wódka Żurawinowo-Pomarańczowa
Vodkan żurawinowo-Pomarańczowy to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 1 porcją. Na 24,82 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 2863 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 168 godzin i 26 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło ten napój. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, tonik, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 45%. Podobne przepisy to Wódka Żurawinowo-Pomarańczowa, Wódka żurawinowo-pomarańczowa, oraz Wódka Żurawinowo-Pomarańczowo-Cynamonowa Tonik.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W średnim rondlu umieść żurawinę, cukier i wanilię.
Umieść patelnię na średnim ogniu i wymieszaj. Dusić mieszankę żurawinową, aż jagody pękną, około 5 do 6 minut.
Umieść skórki pomarańczowe w dużym szklanym pojemniku z hermetyczną pokrywką lub dużych słoikach z pokrywkami.
Nalej wódkę na skórki pomarańczy.
Pozostawić mieszaninę żurawinową do ostygnięcia.
Wlać schłodzoną mieszaninę do szklanego pojemnika (- ów). Przykryć szczelnie i odstawić na 1 tydzień. Po 1 tygodniu odcedzić skórki z piasku żurawinowego i wlać mieszaninę do czystej butelki, za pomocą lejka. Wódkę przechowywać w lodówce.
Wlać 2 uncje mieszaniny wódki na lodzie w wysokiej szklance i top z tonikiem wody.
Dekoruj plasterkiem limonki.