Wschodnioindyjskie Warzywne Wypieki Samosa

Wschodnioindyjskie Warzywne Wypieki Samosa
Przepis East Indian Vegetable samosa ciasta może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 50 minut. Ten przepis służy 12 i kosztuje 78 centów za porcję. Ta przystawka ma 428 kalorii, 6G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, mielonego kminku, curry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Indyjska Zapiekanka Samosa, Easy Indian Samosa, oraz Samosa Potpie W Stylu Indyjskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki obrać; pokroić w ćwiartki i gotować do miękkości w delikatnie wrzącej osolonej wodzie; odcedzić; tłucz ziemniaki grubo w dużej misce; dodać 1 szklankę drobno posiekanej cebuli, 3/4 szklanki rozmrożonego mrożonego groszku, 2 pokrojone w kostkę chili anaheim, 2 łyżki mielonej świeżej kolendry i 2 łyżki mielonej świeżej mięty.TOAST 1/2 łyżeczki nasion kminku na patelni na średnim ogniu, aż nasiona staną się aromatyczne i lekko pop; dodać do innych składników w dużej misce; ubić razem pozostałe przyprawy w filiżance lub mniejszej misce: 2 łyżki świeżego soku z cytryny lub 2 łyżki soku z limonki, 1 łyżka oliwy z oliwek, 2 łyżeczki mielonej kolendry, 1 1/2 łyżeczki curry, 1 łyżeczka mielonego kminku, 1 łyżeczka pasty imbirowo-czosnkowej (lub 1/2 łyżeczki każda) i 1 1/4 łyżeczki drobnego morza sól; składniki wlać do miski; delikatnie mieszać, aż mieszanina zostanie dokładnie połączona.Zmierz wszystkie proste domowe składniki ciasta w dużej misce robota kuchennego; składniki przetwarzaj przez minutę lub aż ciasto uformuje się w kulkę.Umieść ciasto na czystej gładkiej powierzchni posypanej mąką; zwiń w arkusz ciasta o grubości od 1/8 do 1/4 cala; posypać mąką, aby zapobiec przywieraniu wałka do ciasta w razie potrzeby.Wytnij arkusz ciasta na okręgi, naciskając dużą szklankę do picia nad ciastem, w razie potrzeby ponownie zwijając resztki; powtarzaj proces, aż całe ciasto zostanie użyte.Umieść stojak piekarnika do pozycji środkowej; Rozgrzej piekarnik do 204°. łyżka około 1 łyżka samosa warzyw nadzienie na jednej połowie każdego okręgu ciasta, pozostawiając 1/2-calowy granicy (dodać tylko tyle nadzienie bez overstuffing); złożyć każde ciasto okrąg na pół, aby utworzyć obrót; naciśnij okrągły Brzeg obrotów delikatnie widelcem (jeśli masz resztki nadzienie, może służyć jako smaczne indyjskie sałatka ziemniaczana później!).Obroty unieść metalową szpatułką; ułożyć na nasmarowanej blasze; posmarować oliwą z oliwek.Piec 15-20 minut, lub do złotego koloru.Podawać z głównym szarym chutney lub miętowym chutney i cieszyć się!
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa ImbirowaPasta Czosnkowa Imbirowa
Kolendra MielonaKolendra Mielona
świeża Kolendraświeża Kolendra
Sól Morska DrobnaSól Morska Drobna
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Chutney MiętowyChutney Miętowy
Sałatka ZiemniaczanaSałatka Ziemniaczana
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
świeża Miętaświeża Mięta
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)granulki bulionowe z warzyw lub 1 łyżka bulionu z kurczakagranulki bulionowe z warzyw lub 1 łyżka bulionu z kurczaka2pokrojone w kostkę chili anaheimpokrojone w kostkę chili anaheim1(może być lub przeglądać)kminek prażonykminek prażony1(może być lub przeglądać)Biała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę2(może być lub przeglądać)Biała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę1odmiany grzybówodmiany grzybów6316 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna2(zima)mielona świeża kolendramielona świeża kolendra2(zima)mielony ze świeżej miętymielony ze świeżej mięty11 funt cukinii,pasta imbirowo-czosnkowa (lub po 1/2 łyżeczki)pasta imbirowo-czosnkowa (lub po 1/2 łyżeczki)11 funt cukinii,kolendra mielonakolendra mielona2(może być lub przeglądać)kolendra mielonakolendra mielona11 funt cukinii,kminek mielonykminek mielony2(zima)świeży sok z cytryny lub 2 łyżki soku z limonkiświeży sok z cytryny lub 2 łyżki soku z limonki1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej roślinny lub 3⁄4 szklanki lekkiej oliwy z oliwekolej roślinny lub 3⁄4 szklanki lekkiej oliwy z oliwek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z cytryny lub 1 łyżka soku z limonkiświeży sok z cytryny lub 1 łyżka soku z limonki796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyoliwa z oliwek, do podlewania przed pieczeniemoliwa z oliwek, do podlewania przed pieczeniem2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula0(może być lub przeglądać)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozmrożony groszek mrożonyrozmrożony groszek mrożony907Orzechy dowolne (posiekane)obrane gotowane ziemniakiobrane gotowane ziemniaki1(może być lub przeglądać)sól morska drobnasól morska drobna

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jules Taylor Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Jules Taylor Gruner Veltliner
Jules Taylor Gruner Veltliner
Tętniące życiem wino z cytryną i białymi brzoskwiniami z delikatną powłoką wanilii i mrowieniem białego pieprzu. Zapewnia przyjemny suchy kręgosłup, a jednocześnie jest warstwowy i kremowy z miękką kwasowością i orzechowymi niuansami. Jest jasny i świeży z wielkim bogactwem i fakturą z dzikiego fermentu i zapewnia szczególnie długie, harmonijne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn