Wołowina syczuańska z makaronem ryżowym
Wołowina syczuańska z makaronem ryżowym jest bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 1 i kosztuje $5.66 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 64G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 730 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz zieloną cebulę, makaron ryżowy, puree z chili i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kurczak po syczuańsku z makaronem ryżowym, Krewetki pieprz Syczuan z makaronem, oraz Zimny makaron syczuański ze szpinakiem i orzeszkami ziemnymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować i odsączyć zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Pokroić na 2-calowe kawałki.
Trim tłuszczu z wołowiny.
Pokrój wołowinę z ziarnem w paski 2-calowe; pokrój paski w poprzek ziarna w plastry 1/8 cala.
Spray nonstick wok lub 12-calowa patelnia z natryskiem do gotowania; podgrzać na średnim ogniu, aż spray do gotowania zacznie bąbelkować.
Dodać wołowinę; stir-fry 2 do 3 minut lub aż brązowy.
Dodaj chili puree, sos sojowy, piernik i olej; mieszać aż dobrze wymieszane.
Dodać grzyby, kapustę i cebulę; smażyć 1 do 2 minut lub aż kapusta będzie chrupiąca-miękka.