Wołowina po burgundzku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 674 kalorii. Mieszanka gałązek tymianku, wina, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wołowina po burgundzku (bœuf bourguignon / Bœuf à la bourguignonne / beef Burgundy), Wołowina Po Burgundzku, oraz Wołowina Po Burgundzku.
Instrukcje
1
Tymianek, liście laurowe i rozmaryn ułożyć na małym kawałku gazetki i zawiązać szczelnie sznurkiem rzeźniczym; odstawić.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Woda
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
2
Umieść boczek w dużym garnku z grubym dnem lub piekarniku holenderskim na średnim ogniu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż będzie chrupiący, o 15 protokół.3meanhile, umieścić mąkę i odmierzoną sól i pieprz w dużej misce i ubijać do połączenia; odstawić. Pokroić pieczeń z nadmiaru tłuszczu i ścięgna i pokroić w kostkę 1-1 / 2 cala.
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Posiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Umieścić mięso w mieszaninie mąki i wrzucić do równomiernie płaszcz; odstawić.4gdy boczek jest gotowy, wyjmij go łyżką szczelinową na mały papierowy talerz wyłożony ręcznikiem i odłóż na bok.5. nadmiar mąki odciąć z około jednej trzeciej wołowiny i dodać do garnka. Gotować, mieszając rzadko, aż rumiane na całym, o 4 do 5 protokół.
Wyjąć do dużej płyty lub miski. Powtórz z pozostałym mięsem w 2 kolejnych partiach, dodając olej w razie potrzeby, jeśli garnek wydaje się suchy; Ustaw rumiane mięso i miskę z nadmiarem mieszaniny mąki na bok.6
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Woda, Aby Umożliwić
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj koniak lub brandy do garnka, zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dołu i gotować, aż Likier odparuje, o 1 minutę.7zmienić mięso i wszelkie zgromadzone soki w misce do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Koniak
Likier Orzechowy (polecamy: Frangelico)
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodać koncentrat pomidorowy i nadmiar mieszanki mąki z miski i mieszać, aż mięso jest równomiernie pokryte.8zwiększyć ogień do wysokiej i dodać wino, bulion lub bulion, wiązkę ziół i cukier. Wymieszać, aby połączyć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 1 godzinę. W międzyczasie oczyścić grzyby i przyciąć łodygi; odstawić.9
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Woda, Aby Umożliwić
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Dodać grzyby, cebulę i czosnek i wymieszać, aby połączyć. Gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie, o 1 godzinę więcej.10