Wolno pieczony rabarbar z lodami imbirowymi
Need a danie wegetariańskie bezglutenowe i lacto ovo? Powoli pieczony rabarbar z lodami imbirowymi może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 570 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz pełnotłuste mleko , imbir macierzysty i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 60 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 47%. Podobne przepisy to Pieczone Marchewki Lody Imbirowe, Prażone lody śliwkowe, imbirowe i miodowe, oraz Imbir i Prażone truskawkowe lody Kręcone.
Instrukcje
Zrób lody: imbir i syrop przełóż na patelnię z mlekiem, doprowadź do wrzenia, a następnie zdejmij z ognia. Pozostawić do ostygnięcia i zaparzenia, a następnie do smaku dodać więcej imbiru, jeśli lubisz mocniejszy smak.
Doprowadzić mleko i imbir z powrotem do wrzenia. W osobnej misce wymieszać żółtka z cukrem.
Wlać gotowane mleko, mieszając non-stop, aż do całkowitego wymieszania, a następnie wlać z powrotem do patelni. Gotować na łagodnym ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje i pokryje łyżkę.
Zdjąć z ognia i wymieszać z kremem.
Wlać przez sito, aby usunąć imbir, ostudzić, a następnie ubić w maszynie do lodów. Stać.
Rabarbar przełożyć do naczynia do pieczenia, zalać winem (jeśli używasz) i roztrzepać na cukrze i skórce. Przykryć papierem do pieczenia i piec w niskim piekarniku w temperaturze 140C / 120C wentylator / Gaz 1 przez 1 godzinę lub do miękkości. Ta powolna metoda zachowuje kształt i teksturę rabarbarów. Można przygotować dzień wcześniej i pozostawić w temperaturze pokojowej.
Podawać rabarbar i jego soki wraz z kilkoma gałkami lodów.