Wok-smażona kaczka i sos ostrygowy

Wok-smażona kaczka i sos ostrygowy
Wok-fried duck & oyster sauce może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 8 i kosztuje 4,62 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz olej roślinny, sos ostrygowy, bok choi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 99% to danie jest super. Sałatka Z Kaczki Pieczonej Wok, Smażona wołowina w sosie ostrygowym, oraz Jajko Sadzone Z Sosem Ostrygowym I Chili są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Skórkę kaczki, umieścić na zimnej patelni na bazie ciężkiej. Włącz ciepło do wysokiego i pozwól kaczce powoli się ogrzać; spowoduje to usunięcie tłuszczu ze skóry, dzięki czemu uzyskasz lepszą konsystencję i smak, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
W międzyczasie przynieś garnek wody do wrzenia i dodaj do niego szczyptę sosu ostrygowego. Gotować boksy przez 2 min, aż zwiędną, odcedzić i odstawić. Zmniejszyć ogień pod kaczką, gotować jeszcze kilka minut, a następnie wyjąć z patelni. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć pokroić kaczkę cienko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Wlać 1 łyżkę tłuszczu z kaczki do woka z olejem i umieścić na dużym ogniu. Wrzucić kaczkę do gorącego tłuszczu i gotować przez 3 min, aż kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodaj bok choi i sos ostrygowy, dobrze wymieszać, gotować na wolnym ogniu przez 2 min i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Ostrygi działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn