Wisienka duszona na winie z tartymi wiśniami

Wisienka duszona na winie z tartymi wiśniami
Przepis Wine-duszony mostek z tartymi wiśniami może zaspokoić Twoje Żydowskie pragnienie w mniej więcej 4 godziny. To danie główne ma 599 kalorii, 59G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.19 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Jeśli masz posiłek ciasto Maca, szalotki, ząbki czosnku, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać czereśnie można śledzić to danie główne z Clafoutis z wiśniami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mostek Duszony W Winie, Czerwone Wino-Duszony Mostek, oraz Czerwone Wino i pomarańczowy duszony mostek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę z macy ubij razem z 1 łyżką soli koszernej (2 łyżeczki drobnej) i 1/2 łyżeczki pieprzu. Pat mostek suszyć i pogłębiać w mieszaninie Macy, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
MacaMaca
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Ustaw patelnię na 2 palniki i podgrzej w niej 3 łyżki oleju na średnim ogniu, aż olej połyska. Brązowy mostek (najpierw strona tłusta w dół, jeśli używasz pierwszego cięcia) po obu stronach, 3 do 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Przełożyć na duży talerz lub obramowaną blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Jeśli to konieczne, dodaj pozostałą łyżkę oleju, a następnie zmniejsz ogień do medium i gotuj szalotki, obracając od czasu do czasu, aż zaczną brązowieć, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
7
Dodać wino i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, następnie wymieszać bulion z kurczaka, wiśnie, cukier, ocet balsamiczny, anyż Gwiaździsty i 1 łyżeczkę soli koszernej (1/2 łyżeczki drobnej soli). Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i powrót mostek, Gruba strona do góry, do patelni. Przykryć patelnię szczelnie folią o dużej wytrzymałości lub podwójną warstwą zwykłej folii i dusić w piekarniku przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sól DrobnaSól Drobna
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
CzereśnieCzereśnie
CukierCukier
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Tymczasem marchew blanszujemy w 3-litrowym garnku dobrze osolonej wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Odcedzić i przenieść do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Ponownie odcedzić i osuszyć.
11
Dodaj marchew do patelni (po duszeniu mięsa przez 2 godziny), następnie ponownie przykryj szczelnie folią i dalej Duś w piekarniku, aż mięso będzie miękkie widlasto, 1 do 1 1/2 godziny więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
12
Jeśli wkrótce podasz, przenieś mięso na deskę do krojenia i pozwól mu odpocząć, luźno przykryte, 15 minut, a następnie pokrój mięso na ziarno. Usuń nadmiar tłuszczu z powierzchni sosu, a następnie odrzuć anyż Gwiaździsty i doprawić do smaku solą. Podgrzej sos, a następnie wróć pokrojone mięso do sosu, aby podgrzać przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
SOSSOS
MięsoMięso
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
13
Podajemy mięso z sosem i marchewką na dużym głębokim talerzu. (Jeśli robisz mostek do przodu, patrz notatki kucharzy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SOSSOS
MięsoMięso
1
•Możesz łatwo przygotować własny posiłek z matzoh, drobno mieląc zwykły posiłek z matzoh w czystej, elektrycznej młynku do kawy / przypraw.* Pierwszy wycięty mostek z pojedynczą stroną zewnętrznego tłuszczu jest stosunkowo chudy, podczas gdy drugi nacięty jest bardziej równomiernie marmurkowy. Podczas gdy drugie cięcie ma bardziej soczyste, moister mięso, albo działa dobrze w tym przepisie.* Każda gwiazda anyż składa się z 8 płatków, więc jeśli anyż Gwiaździsty, który kupujesz, nie ma pełnych gwiazd, policz 16 płatków.* Marchew o regularnych rozmiarach można zastąpić mniejszą odmianą. Użyj tej samej wagi wskazanej i pokrój je po przekątnej na kawałki o grubości 1 cala przed blanszowaniem.* Mostek, podobnie jak wszystkie duszone mięso, poprawia smak, jeśli zostanie wykonany co najmniej 1 dzień wcześniej, jeśli nie 3 dni wcześniej. Pozostawić mostek w całości i ostudzić w sosie, odsłonięty, przed schłodzeniem, przykryty. Gdy będzie gotowy do podania, usuń mięso z sosu i wyrzuć zestalony tłuszcz z sosu. Mięso pokroić w poprzek ziarna, gdy jest jeszcze zimne (pokroi się na plastry), następnie delikatnie podgrzać w sosie, w piekarniku lub na kuchence.
Składniki, których będziesz potrzebować
MacaMaca
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
MarchewMarchew
KawaKawa
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia65
Magazyn