Wilgotne Ciasto Z Makiem Cytrynowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Wilgotne ciasto z makiem cytrynowym. Jedna porcja zawiera 722 kalorii, 12g białka, oraz 48g tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,47 USD za porcję. Mieszanka mąki tortowej, maku, soku z cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Batoniki muesli z makiem migdałowym do żucia (odmiana maku cytrynowego), Ciasto Z Makiem Cytrynowym, oraz Ciasto Z Makiem Cytrynowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąka jeden bochenek 9 x 5 cali.
Przesiej mąkę, 1 szklankę plus 2 łyżki białego cukru i soli. Następnie dodaj skórkę z cytryny, mak i masło. Ubijaj jajka pojedynczo, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Wlej ciasto na przygotowaną patelnię.
Piecz w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę i 15 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
W rondelku na małym ogniu; gotuj 3/4 szklanki białego cukru i soku z cytryny do mieszania, aż cukier się rozpuści.
Ostudzić do ogrzania lub do temperatury pokojowej.
Wyjmij ciasto z piekarnika i umieść patelnię na ruszcie-umieść pod nim blachę do ciastek. Kilkakrotnie nakłuj wierzch ciasta wykałaczką.
Posmaruj wierzch ciasta ciepłym lub pokojowym syropem, pozwalając, aby dużo syropu spłynęło i wsiąkło w boki i spód ciasta. Lekko ostudź na patelni przed wyjęciem ciasta na ruszt, aby całkowicie ostygło. Po całkowitym schłodzeniu zawiń ciasto w folię lub plastikową folię do zamrażania i odstaw ciasto na co najmniej jeden dzień przed podaniem gościom.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.