Wietnamskie Roladki sałaty z pikantnym grillowanym Tofu
Wietnamskie Roladki sałaty z pikantnym grillowanym Tofu mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 325 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Jeśli masz liście bazylii, pieprz, orzeszki ziemne prażone na sucho i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest super. Spróbuj Pikantne Wietnamskie Sałaty Z Krewetkami, Wietnamskie Tofu-makaron sałata okłady, oraz Wietnamskie sajgonki z chrupiącym Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić Tofu w poprzek na 12 (1/2-calowy) plastry.
Umieść plastry tofu na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych. Przykryć tofu dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Umieść deskę do krojenia na górze tofu; umieść żeliwną patelnię na desce do krojenia.
Odstawić 30 minut do 1 godziny. (Tofu jest gotowe, gdy kawałek zgina się łatwo bez rozdarcia lub kruszenia.) Ułóż Tofu w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali.
W małym rondlu połącz sok z 6 kolejnymi składnikami (sok przez czosnek) i doprowadź do wrzenia. Gotować 1 minutę, mieszając, aż miód się rozpuści.
Polej tofu. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Usuń tofu z naczynia, i rezerwy marynaty. Płaszcz Tofu z gotowania sprayu.
Umieść tofu na stojaku grillowym pokrytym sprayem do gotowania. Grill 3 minuty z każdej strony lub aż zbrązowieje.
Usuń 12 dużych zewnętrznych liści z główki sałaty; pozostałą sałatę zarezerwuj do innego użycia.
Usunąć dolną połowę każdego liścia sałaty; rezerwy do innego użycia.
Umieść 1 plasterek tofu na każdym szczycie liści sałaty. Top każdy liść góry z 2 łyżeczki kolendry, 3/4 łyżeczki orzeszków ziemnych, 3 liście mięty, 3 paski marchwi i 1 liść bazylii. Owinąć liść wokół polewy.
Podawać z zastrzeżoną marynatą.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Essay Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier