Wietnamskie Roladki Sałatkowe
Wietnamskie Roladki sałatkowe to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 8G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, sałatę, wermiszel ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to niedrogie przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Wietnamskie Roladki sałatkowe z sosem zanurzeniowym, Wietnamskie Sajgonki-Sałatka Ananasowa - Na Dwa Sposoby, oraz Wietnamskie Roladki Sałatkowe Z Sosem Orzechowym.
Instrukcje
Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia.
Umieść wermiszel ryżowy we wrzącej wodzie, usuń z ognia i pozwól namoczyć 3 do 5 minut, aż będzie miękki.
Odcedzić i spłukać zimną wodą.
Napełnij dużą miskę gorącą wodą. Zanurz jedno opakowanie ryżu w gorącej wodzie na 1 sekundę, aby zmiękczyć.
Połóż opakowanie płasko i umieść pożądane ilości makaronu, krewetek, marchwi, sałaty i bazylii w środku.
Zwiń krawędzie owijki lekko do wewnątrz. Zaczynając od dolnej krawędzi opakowania, szczelnie owinąć składniki. Powtórzyć z pozostałymi składnikami.
W małej misce, wymieszać sos hoisin z wodą, aż pożądana konsystencja została osiągnięta.
Podgrzać mieszaninę przez kilka sekund w kuchence mikrofalowej.
Sajgonki podawać z ciepłym sosem do zanurzania.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Field Recordings Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.