Wietnamskie lody kawowe z kruszonym orzechowym kruchym
Wietnamskie lody kawowe z kruszonym orzechowym kruchym może być tylko Wietnamski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1191 kalorii, 24g białka, oraz 60 g tłuszczu. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz prażone orzeszki ziemne, śmietanę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lody kawowe z solonym masłem orzechowym Karmel, Crushed-Jeżyny Lodowe Z Sosem Karmelowym, oraz Karmel, pomarańcza i Daktyle z pistacjowym kruchym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko posmarować blachę do pieczenia. W małym rondlu, połączyć 1 szklankę cukru z wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, bez zakłóceń, aż powstanie bursztynowy karmel, około 12 minut.
Wyjmij rondel z ognia i wymieszaj prażone orzeszki ziemne, cynamon i sól, aż orzeszki ziemne zostaną równomiernie pokryte. Zeskrobać mieszaninę karmelu na przygotowaną blachę do pieczenia i rozprowadzić równą warstwą.
Odstawić, aż kruche stwardnieje, o 20 protokół.
Zerwać 4 średniej wielkości kawałki orzeszków ziemnych kruche.
Umieść pozostałe kruche w zamykanej plastikowej torbie i zwiń wałkiem do ciasta, aby zmiażdżyć kruche na małe kawałki.
W średniej misce ubić słodzone mleko skondensowane z rozpuszczoną kawą rozpuszczalną. W innej średniej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubij ciężką śmietanę z pozostałą 1 łyżką cukru z dużą prędkością, aż delikatnie ubijesz.
Łyżka lodów do 4 misek i skropić mleczną kawą.
Posypać kruszonym orzechowym kruchym i top z hojnym dollop bitą śmietaną.
Udekoruj zarezerwowanymi kawałkami kruchych orzeszków ziemnych i podawaj od razu.