Wietnamskie Bułeczki Z Makaronem

Wietnamskie Bułeczki Z Makaronem
Wietnamskie bułeczki z makaronem mogą być tylko Wietnamski przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1014 kalorii, 31g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Udaj się do sklepu i podnieś sos orzechowy, liście kolendry, smażoną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Wietnamska zupa wołowo-makaronowa z azjatycką zielenią, dobrze wietnamska / japońska, Wietnamska Sałatka Z Makaronem, oraz Miska Z Wietnamskim Makaronem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włóż makaron do dużej miski i przykryj wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Niech makaron siedzieć do miękkości, 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
3
W międzyczasie pokrój ogórek i marchewkę na 4-in. długości, a następnie do zapałek, za pomocą mandoliny* lub innej ręcznej krajalnicy, aby uzyskać 1/2 szklanki zapałek każdego z nich (lub pokroić ogórek w zapałki nożem i grubo rozdrobnić marchewkę).
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Makaron odsączyć i spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Makaron rozłożyć na blasze wyłożonej ręcznikiem kuchennym. Pat dry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
6
Podziel makaron na 2 długie "kłody", a następnie pokrój nożyczkami, aby w sumie 10 równych porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
7
Ułóż wszystkie składniki z wyjątkiem sosu sezamowego w pobliżu powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
8
Wlać bardzo gorącą wodę z kranu do dużej płytkiej miski, takiej jak talerz ciasta. Zanurz 1 papier ryżowy w opakowaniu, aż nawilży się i zmięknie lekko, ale nie całkowicie giętki (będzie nadal mięknąć podczas pracy z nim).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
9
Połóż owijkę na powierzchni roboczej i umieść 1/2 liścia sałaty w środku. Kopiec 1 porcja makaronu na sałacie, a następnie około jednej dziesiątej plastrów ogórka, marchwi i jabłka; 3 liście mięty; 4 liście kolendry; i posypanie cebuli. Ułóż składniki w prostokąt o 4 cale. długo. Złóż papier na krótkich końcach wypełnienia, a następnie zwinąć mocno z długiej strony. Powtórz, aby Pozostałe rolki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
10
Podawać z sosem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
11
* Znajdź w sklepach kuchennych.

Polecane wino: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling

Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie.
Pachnące aromaty białych kwiatów, Klementyny i ziela angielskiego wybuchają ze szklanki, a następnie soczyste smaki azjatyckiej gruszy, limonki, guawy i marakują przyprawione kolendrą. Okrągłe, pluszowe podniebienie podkreśla delikatnie tkane nuty mineralne i rześka kwasowość prowadząca do długiego, żywego wykończenia. Cudownie jasny i świeży w młodości, ten klasyczny, wytrawny Gewürztraminer będzie rozwijał złożoność nawet do piętnastu lat od rocznika.
Pachnące aromaty białych kwiatów, Klementyny i ziela angielskiego wybuchają ze szklanki, a następnie soczyste smaki azjatyckiej gruszy, limonki, guawy i marakują przyprawione kolendrą. Okrągłe, pluszowe podniebienie podkreśla delikatnie tkane nuty mineralne i rześka kwasowość prowadząca do długiego, żywego wykończenia. Cudownie jasny i świeży w młodości, ten klasyczny, wytrawny Gewürztraminer będzie rozwijał złożoność nawet do piętnastu lat od rocznika.
Fragrant aromas of white flowers, clementine and allspice burst from the glass followed by luscious flavors of Asian pear, lime, guava and passion fruit spiced with coriander. The round, plush palate is accentuated with delicately woven mineral notes and crisp acidity leading into to a long, vibrant finish. Wonderfully bright and fresh in its youth, this classic, dry Gewürztraminer will continue to develop complexity up to fifteen years from vintage.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn