Wietnamski Bistro Burger

Wietnamski Bistro Burger
Wietnamski Bistro Burger może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 934 kalorie, 35g białka, oraz 61 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest to dość drogie przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz 5 przypraw w proszku, pasztet z wątróbki, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać limonkową skórkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Bistro Burger, Bistro Śniadanie Burger, oraz Wietnamski Burger Z Tuńczykiem.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Aby marynowane Daikon i marchew, połączyć daikon, marchew, ocet i cukier w misce, podrzucając dobrze do herbu. Odstawić do marynowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
OcetOcet
MarchewMarchew
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Przygotuj średnio gorący ogień w grillu węglowym z pokrywą lub rozgrzej grill gazowy do średniej wysokości. Jeśli grill jest niedostępny, po prostu podgrzej patelnię grillową na średnim ogniu na płycie kuchennej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PiecPiec
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Aby paszteciki, połączyć wieprzowinę, czosnek, pokrojone w kostkę chiles, imbir, sos rybny, sos sojowy, pięć przypraw w proszku, cukier i skórka z limonki i sok w misce, dobrze mieszając, aby włączyć. Podzielić mieszaninę na 6 porcji i uformować na okrągłe paszteciki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Sos SojowySos Sojowy
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
SokSok
CukierCukier
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Umyj stojak grillowy olejem roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Umieść paszteciki na stojaku i grilluj przez 6 do 7 minut na stronę, aż do ugotowania. Obróć paszteciki o 90 stopni w połowie gotowania z każdej strony, aby uzyskać ślady grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Rozłóż pokrojoną stronę każdej połowy bułki z 1/2 łyżki masła i grilluj, aż się zarumienią, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Rozprowadzić 1 łyżkę majonezu po ściętej stronie każdego spodu bułki i 1 łyżkę pasztetu po ściętej stronie każdego wierzchu bułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
PasztetPasztet
RolkaRolka
9
Umieść plastry ogórka i chile na dnie kok i góry z Burger pasztecików.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety BurgerKotlety Burger
OgórekOgórek
Papryka ChiliPapryka Chili
RolkaRolka
10
Odcedzić marchew i ogórki daikon i stos hojną ilość na szczycie każdego patty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórki KiszoneOgórki Kiszone
MarchewMarchew
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
11
Dodać gałązki kolendry i pasztet-rozmazane szczyty bułki. Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
PasztetPasztet
RolkaRolka
12
Uwaga kucharza: te hamburgery mogą być również podawane na bagietkach, jeśli jest to preferowane, w takim przypadku paszteciki powinny być uformowane w podłużne kształty. Bułki hamburgerowe są nieco bardziej miękkie i łatwiejsze w zarządzaniu, dlatego wybrałam je do tego przepisu. Jeśli jest dostępny, kup pasztet z pieprzu, który dodaje do burgera wielką nutę czarnego pieprzu. Do serwowania, hamburgery można zmniejszyć o połowę i szaszłyki dla pięknej prezentacji i zarządzania. Świetnie komponują się z frytkami ze słodkich ziemniaków lub chipsami taro!
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Bułka HamburgerowaBułka Hamburgerowa
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
PieprzPieprz
BagietkaBagietka
PasztetPasztet
Korzeń TaroKorzeń Taro
13
Widz, który może nie być profesjonalnym kucharzem, dostarczył ten przepis. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu i dlatego nie możemy przedstawić wyników.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
Po prostu zachowując aromaty i smaki, które zostały dostarczone z winegrape, LangeTwins Chenin Blanc jest żywym wyrazem odmiany. Ostre nuty jabłka Granny Smith łączą się z nutą tartej gruszki, aby stworzyć jasne i orzeźwiające wino, którym można się cieszyć samodzielnie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia37
Magazyn