Wieprzowina smażona na sucho z cukinią
Smażona na sucho wieprzowina z cukinią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 28g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Przepis ten zachwycił 266 osób. Jeśli masz szalotki, cukinia, pieprz Syczuan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Najlepszy suchy Rub przyprawowy do kurczaka, wołowiny i wieprzowiny, Smażona Cukinia, oraz Smażone Kwiaty Cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać wok na dużym ogniu, aż do lekkiego palenia.
Dodać 1 łyżkę oleju i zawirować do powłoki.
Dodać cukinię i stir-smażyć, aż warzywo będzie miękkie, ale nie mushy, 3 do 4 protokół.
Dodaj pozostałe cztery łyżki oleju do woka i umieść na dużym ogniu.
Dodać wieprzowinę i smażyć, aż mięso straciło dużo wilgoci i jest ciągnący się na brzegach, 5 do 8 minut (zmniejszyć ogień, jeśli wieprzowina lub olej jest palenie nadmiernie).
Ostrożnie wylać wszystkie oprócz dwóch łyżek oleju w woku. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego.
Dodaj chilis, szalotki, i pieprz Syczuan, i smażyć, aż zaczną uwalniać swój zapach, o 20 sekund.
Dodać pastę z fasoli chili i energicznie smażyć, aby pokryć mięso, o 20 sekund dłużej.
Dodać wino ryżowe i sos sojowy.
Dodać sól do smaku, około 1/2 łyżeczki.
Przechowywać mieszając wieprzowinę na średnim ogniu, aż powierzchnia mięsa jest sucha i rumiane, ale wnętrze jest nadal przetargu, o 5 Więcej minut.
Włożyć cukinię na patelnię i smażyć, aż warzywa będą pokryte przyprawami, około 1 minuty.
Wyjąć z ognia, wymieszać olej(y) i podawać natychmiast.