Wieniec Cynamonowo-Orzechowo-Karmelowy Jabłkowy
Cynamonowo-Orzechowo-karmelowy wianek jabłkowy to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 432 kalorie. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka wody, pani jabłka, karmelki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Mało kto lubi tę przystawkę. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 30%. Podobne przepisy to Wieniec Cynamonowo-Jabłkowy, Jabłkowe batoniki owsiane z sosem cynamonowo-karmelowym {i niesamowity karmelowy dip jabłkowy!}, oraz Karmel Jabłko Cynamon Bułeczki.
Instrukcje
W małej misce wymieszać cukier i 1 łyżeczkę cynamonu; odstawić.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem woskowym; lekko posmarować papierem woskowym i odstawić na bok.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać orzeszki ziemne, brązowy cukier i 1 łyżeczkę cynamonu. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 4 minuty. Natychmiast rozprowadzić mieszaninę orzeszków ziemnych na przygotowanej blasze do pieczenia; ostudzić. Złamać mieszaninę cukierków orzechowych na małe kawałki i umieścić w placku lub innym płytkim pojemniku.
Blacha do pieczenia linii ponownie papierem woskowym; lekko posmaruj papierem woskowym i odstaw na bok.
Jabłka umyć i osuszyć. W razie potrzeby, wyciąć laski cynamonu w dół do 6", lub pozostawić ich oryginalną długość. Zrób dziurę w końcu łodygi jabłka za pomocą nożyc kuchennych. Włóż laskę cynamonu co najmniej 1" do otworu pozostawionego przez nożyce. Powtórz procedurę z pozostałymi jabłkami i laskami cynamonu.
Połącz karmelki i wodę w dużej misce bezpiecznej dla kuchenki mikrofalowej. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 3 minut lub aż karmelki stopić, mieszając raz. Wymieszać masło orzechowe i kromki masła orzechowego, mieszając, aż kromki się stopią.
Jabłka zanurzyć w mieszaninie karmelowej, całkowicie pokrywając. (W razie potrzeby użyj łyżki, aby pomóc w powlekaniu.)
Posypać koniec łodygi 8 jabłek z zastrzeżoną mieszanką cynamon-cukier.
Dolną połowę pozostałych 8 jabłek rozwałkować w reserved peanut Candy mix.
Umieścić jabłka na przygotowanej blasze do pieczenia, pozwalając nadmiar karmelu kapać; ostudzić. Jabłka schłodzić 1 godzinę. W razie potrzeby zeskrobać nadmiar karmelu nożem.
Wiązać kokardki na patyczkach cynamonu wstążką.
Jabłka układamy w lekko nasmarowane kwadraty celofanowe i układamy w Sosnowy wieniec.
Uwaga: lokalny sklep rzemieślniczy może dostarczyć Ci długie laski cynamonu, wstążkę, celofan i wieniec do tego przepisu. Można zastąpić małe jabłka McIntosh lub Jonathon dla pani jabłka.