Wielkanocne puddingi
Przepis Wielkanocne puddingi można zrobić w około 50 minut. Na 81 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 6. Jedna porcja zawiera 477 kalorii, 6G białka, oraz 26g tłuszczu. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 39 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jaj, mąki samowystarczalnej, brązowego cukru i skórki pomarańczowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Wielkanocne quiche na wielkanocne śniadanie / Simone 's KitchenSimone' s Kitchen, Puddingi Z Mango, oraz Puddingi Yorkshire.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Masło 6 poszczególnych basenów puddings lub dariole formy i linii dolnej każdego z małym kółkiem pieczenia pergaminu. Posadź je w głębokiej puszce do pieczenia i zagotuj czajnik.
Do miski ze szczyptą soli wrzucić masło, mąkę, cukier, skórki i jajka.
Ubijać elektryczną ręczną trzepaczką, aż do połączenia. Suszone owoce mieszamy, następnie dzielimy na formy. Ostrożnie wlać gorącą wodę z czajnika do puszki, aż dojdzie do około jednej trzeciej do połowy boków form.
Piec przez 25-30 minut, aż szpikulec wepchnięty wyjdzie czysty.
Podawać od razu. Jeśli robisz z wyprzedzeniem, pozostaw pudry do ostygnięcia, przykryj do dnia, a następnie odwróć Formy do naczynia odpornego na działanie mikrofali i kuchenki mikrofalowej, trzy na raz, na 1-2 minuty na wysoką temperaturę. Wylać budynie, wlać trochę kremu z gałki muszkatołowej (patrz przepis, poniżej) i dodać kratkę z gałki muszkatołowej, jeśli chcesz.