Wegański Falafel
Nigdy nie można mieć zbyt wiele middl Wschodniej receptur, więc dać wegańskie przyjazny Falafel spróbować. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 50 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. 121 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz sól, ziemniaki, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 21%. Podobne przepisy to Wegański Falafel, Miska Falafel [Wegańska], oraz Easy Vegan Falafel.
Instrukcje
Wypłukać fasolę garbanzo pod zimną wodą i wyrzucić te złe.
Umieść w dużym garnku i przykryj wodą.
Niech moczyć 24 godziny, i spłukać ponownie.
Umieść fasolę garbanzo, cebulę i ziemniaki w misce robota kuchennego. Przykryć i przetworzyć do drobno posiekanego. Pozostawiając około 1 szklankę mieszanki fasoli garbanzo w misce robota kuchennego, wlać resztę do miski do mieszania.
Dodać czosnek, kolendra, kolendra, kminek, sól, pieprz, i pieprz cayenne do mieszanki fasoli garbanzo w miski robota kuchennego; proces na niskie dokładnie wymieszać. Powrót zarezerwowane mieszanki fasoli garbanzo do miski robota kuchennego, i dodać sok z cytryny, oliwa z oliwek, i mąka; proces na niskim do grubej posiłku. Przykryć i przechowywać w lodówce 2 godziny.
Wymieszać sodę oczyszczoną do mieszanki fasoli garbanzo, aż do równomiernego wymieszania. Używając wilgotnych rąk, uformuj mieszaninę w kulki o średnicy 1 1/2 cala.
Wlać olej rzepakowy do woka o głębokości od 1 do 2 cali i podgrzać na średnim ogniu. Gotować kulki falafel, obracając tak, aby wszystkie strony były równomiernie rumiane, około 5 minut.
Usunąć falafel z oleju i osuszyć na papierowych ręcznikach. Powtórz, aby ugotować pozostałe kulki falafela.