Weekendowe Wyzwanie Z Książką Kucharską #6

Weekendowe Wyzwanie Z Książką Kucharską #6
com/przepisy / irish-weekend-fry-up-152861">Irish Weekend Fry-Up, oraz Le Weekend Cake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W tym miesiącu Sara i Alicat zdecydowały się na piknik jako motyw przewodni weekendowego wyzwania kulinarnego. Idealne wyczucie czasu, ponieważ jedną z najnowszych książek do kolekcji jest pt. "piknik: biesiady na świeżym powietrzu w australijskim krajobrazie" Sophie Zalokar.Danie, które dziś "gotuję", to coś nieco innego - to będzie danie do ponownego odwiedzenia, gdy pogoda się rozgrzeje. Pikniki powinny być imprezami bezstresowymi, a piękno tego dania polega na tym, że robisz je dzień wcześniej i w zasadzie kończy "gotowanie" w lodówce. Jakie to proste?Escabche of Ocean Trout cup currants cup verjuice40g niesolonego masła1 mała cebula, drobno pokrojona1 liść laurowy1 / 2 mały koper włoski, drobno pokrojony1 pomarańcze, pokrojone w segmenty bez skórki1 łyżki świeżego kopru1 łyżki orzechów piniowych1 łyżki oliwy z oliwek2 x 200g kawałki pstrąga oceanicznego mąka do kurzu2 łyżki świeżego tymesaltu i świeżo zmielonego pieprzu
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
świeży Koperekświeży Koperek
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
PorzeczkiPorzeczki
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
PstrągPstrąg
2
Do tego przepisu używam ocean trout tailsit to tylko moje preferencje-sekcje ogona są one bez kości, choć jeśli wolisz, użyj środkowych filetów ciętych, ale upewnij się, że wszystkie kości zostały usunięte, może być dobry zestaw kości w lewo w tych sekcjach.Moczyć porzeczki w verjuice przez noc-lub po prostu podgrzać verjuice i porzeczki pod małym ogniu, aż porzeczki wchłoną większość płynu. Schłodzić przed użyciem.Roztopić połowę masła na patelni i delikatnie podsmażyć cebulę z liściem laurowym, aż cebula zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
PorzeczkiPorzeczki
VerjusVerjus
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
PstrągPstrąg
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodać koper i gotować, aż po prostu zaczyna mięknąć, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
4
Dodaj mieszankę porzeczki i verjuice, a następnie usuń z ognia i umieść w bowl.To przygotuj pomarańczę, najpierw pokrój plasterek od góry i od dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
VerjusVerjus
PorzeczkiPorzeczki
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Umieść pomarańczę na ławce i ostrym nożem przeciętym wzdłuż i w dół krzywej pomarańczy, usuwając skórkę, rdzeń i zewnętrzną membranę-obracaj pomarańczę, aż skończy się. Może być konieczne odwrócenie go i usunięcie wszelkich zabłąkanych kawałków skórki, które mają remained.To bez skóry segmentu pomarańczowy, umieścić go w dłoni i wyciąć wzdłuż błony segmentu aż do rdzenia-powtórzyć proces po drugiej stronie segmentu. Pierwszy z nich jest najtrudniejszy, po zakończeniu wystarczy zwolnić jedną stronę, aby uzyskać segment. Membrany będą wyglądać jak strony w książce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
6
Umieścić segmenty w misce, a następnie wycisnąć sok, który pozostaje w membranach zbierając go w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodaj segmenty pomarańczy i sok do mieszanki cebuli / kopru włoskiego przed dodaniem koperku i orzechów pinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
KoperKoper
8
Pozostałe masło rozgrzać z oliwą z oliwek w nieprzywierającym frypanie. Pstrąga bardzo lekko obsypać mąką i ułożyć, najpierw skórką w dół. Odwróć, gdy lekko rumiane i usunąć, gdy obie strony zostały zabarwione. Jeśli obawiasz się, że ryba nie jest wystarczająco ugotowana, możesz być pewien, że sok pomarańczowy będzie kontynuował proces w lodówce, mimo że zachowa tę Różowość.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
9
Umieść rybę w naczyniu niereaktywnym i przykryj mieszanką kopru włoskiego. Rozetrzeć gałązki świeżego tymianku i posypać, a następnie zmielić solą i pieprzem do smaku.Zamknąć i włożyć do lodówki, aby marynować co najmniej godzinę, ale najlepiej overnight.To podawać: chrupiący chleb i prostą zieloną sałatkę (z natką pietruszki i rukolą i ubraną prostą oliwą z oliwek vinaigrette)...i szklankę szampana, oczywiście!Tagged with WCC: Weekendowe wyzwanie kulinarne
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
VinaigretteVinaigrette
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
10
Pin It

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDo podania: chrupiący chleb i prosta zielona sałatka (zrobiona z liści pietruszki i rukoli i ubrana w prostą oliwę z oliwek vinaigrette)...i szklankę szampana, oczywiścieDo podania: chrupiący chleb i prosta zielona sałatka (zrobiona z liści pietruszki i rukoli i ubrana w prostą oliwę z oliwek vinaigrette)...i szklankę szampana, oczywiście596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiporzeczkiporzeczki2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMoczyć porzeczki w verjuice przez noc-lub po prostu podgrzać verjuice i porzeczki pod małym ogniu, aż porzeczki wchłoną większość płynu. Schłodzić przed użyciemMoczyć porzeczki w verjuice przez noc-lub po prostu podgrzać verjuice i porzeczki pod małym ogniu, aż porzeczki wchłoną większość płynu. Schłodzić przed użyciem1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)gałązki świeżego koperkugałązki świeżego koperku1smallskoper włoski, drobno pokrojonykoper włoski, drobno pokrojony2gałązkipokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1małecebula drobno pokrojonacebula drobno pokrojona1pomarańcze, pokrojone w segmenty bez skórypomarańcze, pokrojone w segmenty bez skóry1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)orzeszki piniowe, lekko tostowaneorzeszki piniowe, lekko tostowane2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól i świeżo zmielony pieprzsól i świeżo zmielony pieprz2x 200g kawałki pstrąga oceanicznegox 200g kawałki pstrąga oceanicznego2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyEscabèche of Ocean TroutEscabèche of Ocean Trout40Orzechy dowolne (posiekane)masło niesolonemasło niesolone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiverjuiceverjuice2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPin ItPin It2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyZapieczętuj i włóż do lodówki, aby marynować co najmniej godzinę, ale najlepiej przez nocZapieczętuj i włóż do lodówki, aby marynować co najmniej godzinę, ale najlepiej przez noc2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTagged with WCC: Weekendowe wyzwanie kulinarneTagged with WCC: Weekendowe wyzwanie kulinarne
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia80
Magazyn