Warzywny kuskus, kozi ser i buraki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj warzywnego kuskusu, koziego sera i buraków. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.99 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką szczypiorek, ocet sherry, kuskus i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Sałatka Jarzynowa Z Burakami I Kozim Serem, Pieczone buraki z kozim serem, oraz Wiosenne warzywa z burakami i kozim serem.
Instrukcje
Na talerzu wymieszać koperek, szczypiorek i pieprz, następnie zwijać ser w mieszance ziołowej, aby pokryć boki (nie końce). Owinąć ser w folię i schłodzić.
Doprowadzić wodę, sól i 1 łyżkę oleju do wrzenia w 1-quart ciężki rondel. Wmieszać kuskus, następnie przykryć patelnię i zdjąć z ognia.
Odstawić, pokryte, 5 minut.
Ciepła 1 łyżka oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie gotować cebulę, mieszając, 1 minuta.
Dodaj cukinię, paprykę i kukurydzę i gotuj, mieszając, aż cukinia będzie jasnozielona, o 3 protokół. Doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do miski.
Puch kuskus widelcem i wymieszać z warzywami, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Obrać buraki i pokroić połowę buraków w bardzo cienkie plasterki (mniej niż 1/8 cala grubości) krajalnicą (wyrzucić resztę), następnie ułożyć plasterki i pokroić w cienkie zapałki. Buraki opłukać i osuszyć, a następnie przenieść do miski.
Wymieszać ocet, pozostałe 2 łyżki oleju, sól i pieprz do smaku.
Dodać 1/2 łyżki sosu do buraków i wrzucić do płaszcza.
Napełnić ramekin kuskusem, mocno wciskając go do formy gumową szpatułką. Odwrócić ramekin na talerz sałatkowy i ostrożnie rozpuścić kuskus, a następnie zrobić 3 kolejne kopce kuskusu na 3 kolejnych talerzach.
Każdy kopiec kuskusu udekorować 1 plastrem prosciutto (jeśli jest używany), a następnie polać burakami.
Rozpakuj ser i pokrój w poprzek na 4 równe plastry lekko naoliwionym nożem, a następnie ułóż 1 plasterek sera obok każdego Kopca kuskusu i łyżkę pozostałego sosu wokół kopców.
Kuskus można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed wymieszaniem z warzywami.* Dostępne na rynkach azjatyckich, niektóre sklepy z naczyniami kuchennymi i Uwajimaya (800-889-1928).