Ziemniaki na patelni z oliwkami i cytryną
Ziemniaki na patelni z oliwkami i cytryną może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 87 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka oliwek, takich jak picholina, oliwa z oliwek, dodatek: kliny cytrynowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak cytrynowy z oliwkami i ziemniakami, Pieczone młode ziemniaki z cytryną, Oregano i oliwkami, oraz Kurczak Meyer Lemon z ziemniakami i oliwkami Castelvetrano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oliwki smażyć płaską stroną dużego noża, następnie wyrzucić pestki i posiekać oliwki. Wrzucić ziemniaki z oliwkami, olej, skórka, kminek, 1/2 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczka pieprzu w 10-calowej patelni ciężkiej, następnie dodać wodę i doprowadzić do wrzenia.
Przykryć patelnię i gotować na średnim ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, 10 do 12 protokół.
Zdjąć pokrywkę i gotować, mieszając, aż woda odparuje, 1 do 2 minut.
Podawać posypane natką pietruszki.