Warzywa Chińskie na parze z brązowym ryżem

Warzywa Chińskie na parze z brązowym ryżem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj chińskich warzyw na parze z brązowym ryżem. Ten przepis służy 4. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 27 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jeśli masz kremowe masło orzechowe, czosnek, piernik, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Warzywa gotowane na parze z ryżem-wino Vinaigrette, Warzywa gotowane na parze w sosie orzechowym z ryżem, oraz Warzywa gotowane na parze z ryżem i sosem Miso-imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść kosz parowca w 1/2 cala wody w rondlu lub patelni (woda nie powinna dotykać dna kosza).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
2
Umieść bakłażan, paprykę, marchewkę, bok choy i cebulę w koszu na parze. Przykryć szczelnie i podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego. Gotuj na parze od 5 do 8 minut, dodając strąki grochu na ostatnią minutę gotowania na parze, aż warzywa będą chrupiące-miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
(bez Dodatku Masła I Mleka)(bez Dodatku Masła I Mleka)
Bok ChoyBok Choy
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
3
Beat sos sojowy, masło orzechowe, sos hoisin, gingerroot i czosnek w dużej misce z trzepaczką do blended.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzeszków ZiemnychPołówki Orzeszków Ziemnych
Sos HoisinSos Hoisin
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Dodać warzywa; wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(bez Dodatku Masła I Mleka)(bez Dodatku Masła I Mleka)
5
Podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia77
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn