Volcano Cake
Volcano Cake może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 4G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje $1.28 za porcję. Mieszanka czekolady bitą lukier, dekorowanie lukier, dekorowanie lukier, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Volcano cake, Tort Urodzinowy Volcano, oraz Tort wulkaniczny Paula.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 2 (8-calowe) patelnie do ciast ,2 (10-calowe) patelnie do ciast i 1 (6-calowy) patelnię Bundt sprayem do gotowania i odstaw na bok.
Beat ciasto mix, woda, olej, i białka w dużej misce z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości przez 30 sekund. Zeskrobać boki miski i ubijać przez 2 minuty na średniej prędkości. Dziel ciasto równo między przygotowanymi patelniami do ciast.
Piec 8-calowe ciasta i 6-calowe ciasta Bundt w piekarniku przez 35 do 40 minut i 10-calowe ciasta przez 45 do 50 minut, lub aż tester wyjdzie czysty.
Wyjąć i całkowicie ostudzić.
Aby zmontować, użyj ząbkowanego noża, aby odciąć wierzchołki 8 i 10-calowego ciasta, aby powierzchnia każdego ciasta była płaska.
Umieść pokrojone szczyty w dużej misce i rozbij do dużych okruchów. Okruchy zostaną wykorzystane jako "skały lawy" u podstawy wulkanu. Pokrój dno z 6-calowego ciasta bunt więc siedzi płasko.
Rozłóż cienką warstwę lukru czekoladowego między 10-calowymi warstwami ciasta i ułóż.
Rozłóż cienką warstwę lukru czekoladowego między 8-calowymi warstwami ciasta i ułóż.
Umieść kolejną cienką warstwę lukru na wierzchu 8-calowego ciasta warstwowego i umieść ciasto bunt cut side down on top.
Umieść lukier na wierzchu 10-calowy tort i ostrożnie, miejsce 8-calowy tort na wierzchu i centrum 10-calowy tort.
Użyj ząbkowanego noża, aby przyciąć krawędzie wokół wierzchołków obu ciast, aby utworzyć ciasto w kształcie stożka. (Wykonaj ukośne cięcia w dół i pozostaw okrągłą podstawę na górze, aby "wypłynąć" z lukru.)
Aby udekorować, zamrozić na zewnątrz całego ciasta pozostałą polewą czekoladową.
Umieścić okruchy ciasta wokół podstawy ciasta. Wymieszaj zielony lukier wokół całego spodu ciasta na "trawę". Aby stworzyć" płynącą lawę " rura czerwona lukier ćwierć od góry ciasta w dół pociągnięciami do środka ciasta z końcówką wstążki. Powtórz technikę z lukrem pomarańczowym, zaczynając prawie od góry ciasta, a kończąc na czerwonym lukrze z lekkim nachodzeniem na siebie. Powtórz technikę z żółtym lukrem, zaczynając od samej góry ciasta i nakładając się na lukier pomarańczowy.
Mżawka żółto-czerwona koloryzacja żelowa wokół samej góry ciasta.
Dla efektu dymu umieść kilka kawałków suchego lodu w szklanej świecy wotywnej.
Umieść wotywę w otworze ciasta bunt.
Wlej niewielką ilość ciepłej wody do wotywu i patrz, jak pali.