Vegan Gyozan jest bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 40 i kosztuje $1.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 97 kalorii. 61 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz ake, warzywa, kapusta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Vegan Gyoza, Gyoza, oraz Gyoza.
Instrukcje
1
Zamrozić tofu na noc. Rozmrozić, dokładnie umyć i wycisnąć jak najwięcej wody z tofu, jak można. Zobacz mój post na "wegetariańskie mięso mielone" bardziej szczegółowe instrukcje.Umyć quinoa i gotować w 1 szklance wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Wołowina
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Woda
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Dodaj go do miski z tofu po ugotowaniu. Gotuj kapustę, aż nie będzie już chrupiąca, ale nie dopóki nie będzie w pełni miękka (około 1-2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Odcedzić i uruchomić pod zimną wodą, więc jest wystarczająco chłodny do obsługi. Wstrząsnąć z nadmiaru wody, ale nie ściskać. Mielić kapustę i dodać ją do miski z tofu i quinoa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Mięso Mielone
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Woda
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodaj szalotki, czosnek, imbir, olej sezamowy, sos sojowy, sake, skrobia ziemniaczana, sól i biały pieprz do miski. Wysuszone shiitake utrzeć na proszek za pomocą mikrowłókien i dodać do miski. Załóż rękawicę bezpieczną dla żywności i wymieszaj nadzienie ręką, używając ugniatania, aby nakłonić kruchą mieszaninę do połączenia. Nigdy nie skleja się jak nadzienie na bazie mięsa, ale powinien zachować swój kształt po zebraniu razem z łyżką. Jeśli jesteś praworęczny, umieść 1 opakowanie w dłoni lewej ręki, a następnie umieść łyżkę nadzienia na środku opakowania. Zanurz palce prawej ręki w misce z wodą i zwilż całą krawędź opakowania. To jest to, co uszczelnia plisy na miejscu. Kontynuuj trzymając pierogi w lewej ręce i złóż owijkę na pół, ale nie uszczelniaj jeszcze krawędzi. Uchwycić lewą krawędź i przytrzymać ją lewym kciukiem i palcem wskazującym. Złóż fałdkę prawym kciukiem i palcem wskazującym. Zacisnąć fałdę lewym kciukiem i palcem wskazującym. Używając palców prawej ręki, aby nie wycisnąć nadzienia. Kontynuuj plisowanie i szczypanie, aż osiągniesz prawą krawędź. Powtarzaj, aż zabraknie napełniania lub owijania. Jeśli nie zamierzasz smażyć ich od razu, połóż pierogi na pergaminie i zostaw trochę miejsca między nimi, aby nie przywierały. Możesz je zamrozić w ten sposób i przenieść do torby zamrażarki po zamrożeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Ziemniaczana
Biały Pieprz
Olej Sezamowy
Zielona Cebula
Sos Sojowy
Czosnek
Imbir
Woda
Mięso
Japoński Sos Sezamowy
Sól
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Microplane
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj 2 łyżki oleju do nieprzywierającej patelni i podgrzej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj gyoza w wierszach. Smażyć, aż gyoza zacznie się opalać na dnie. Z pokrywką w gotowym, dodaj 1/4 szklanki wody do patelni i natychmiast przykryj pokrywką. Olej będzie rozpryskiwać się trochę, więc bądź ostrożny i użyj pokrywy jako tarczy, aby się chronić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Niech gyoza pary przez 2 minuty. Jeśli woda wyczerpie się przed upływem 2 minut, otwórz pokrywę i dodaj trochę więcej. Po gotowaniu na parze zdejmij pokrywkę i pozwól pozostałej wodzie spalić się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
8
Niech gyoza smażymy w pozostałym oleju, aż dno będzie złociste i chrupiące. Talerz z chrupiącą stroną do góry, żeby się nie rozmiękły. Aby zrobić sos do gyoza, połączyć równe części sosu sojowego i octu ryżowego i dodać olej chili do smaku.