Uova Benedetto (jajka w koszulce na Polencie z Pesto i chrupiącą Prosciutto)

Uova Benedetto (jajka w koszulce na Polencie z Pesto i chrupiącą Prosciutto)
Uova Benedetto (jajka w koszulce na Polenta z Pesto i chrupiące Prosciutto) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko przepis na poranny posiłek. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 454 kalorie, 12g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.6 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać masło, jajka, sos pesto, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Patelnia gotowane jajka z Prosciutto, Jaja Gotowane, Polenta I Marynowane Karczochy, oraz Jajka gotowane na grillowanych ciastach Polenta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 3-do 4-qt. patelnia na dużym ogniu, doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia. Stopniowo mieszać w polenta. Zmniejszyć ogień i gotować delikatnie, odkryte, często mieszając, aby zapobiec przyklejanie, aż mieszanina jest bardzo gęsta, o 25 protokół. Wymieszać 2 łyżki. masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Łyżka polenta do masłem 8-do 9-in. kwadratowa patelnia; rozprowadzić w równej warstwie i odstawić co najmniej 10 minut (lub ostudzić, przykryć i przechowywać w lodówce do nocy).
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Pokrój polentę na 4 kwadraty i delikatnie usuń z patelni szeroką szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Roztopić 2 łyżki. masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj polenta kwadraty i gotować, obracając raz, aż chrupiące i lekko rumiane z obu stron, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
6
W razie potrzeby dodaj więcej masła, aby zapobiec przywieraniu. Podnieś do ciepłego talerza; trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
7
Dodać prosciutto na patelni i gotować, aż mięso jest lekko rumiane (dodać więcej masła do patelni, w razie potrzeby).
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Wyjąć i ogrzać.
9
Napełnij dużą, czystą patelnię około 1 1/2 cala. wody. Ustaw na średnim ogniu, dodaj ocet i podgrzewaj, aż bąbelki utworzą się na dnie patelni, z okazjonalnym bąbelkiem popping do góry. Rozbij jaja do wody, utrzymując je nieco od siebie. Gotować, aż białka będą twarde, ale żółtka są nadal miękkie, 3 do 4 minut. Delikatnie wyjąć jajka łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Umieść 2 lub 3 plastry prosciutto na każdym placu polenta, wierzch każdy z gotowanym jajkiem, następnie łyżka sosu pesto równomiernie na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Jajko GotowaneJajko Gotowane
ProsciuttoProsciutto
PolentaPolenta
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn