Uova Benedetto (jajka w koszulce na Polencie z Pesto i chrupiącą Prosciutto)
Uova Benedetto (jajka w koszulce na Polenta z Pesto i chrupiące Prosciutto) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko przepis na poranny posiłek. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 454 kalorie, 12g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.6 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać masło, jajka, sos pesto, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Patelnia gotowane jajka z Prosciutto, Jaja Gotowane, Polenta I Marynowane Karczochy, oraz Jajka gotowane na grillowanych ciastach Polenta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 3-do 4-qt. patelnia na dużym ogniu, doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia. Stopniowo mieszać w polenta. Zmniejszyć ogień i gotować delikatnie, odkryte, często mieszając, aby zapobiec przyklejanie, aż mieszanina jest bardzo gęsta, o 25 protokół. Wymieszać 2 łyżki. masło.
Łyżka polenta do masłem 8-do 9-in. kwadratowa patelnia; rozprowadzić w równej warstwie i odstawić co najmniej 10 minut (lub ostudzić, przykryć i przechowywać w lodówce do nocy).
Pokrój polentę na 4 kwadraty i delikatnie usuń z patelni szeroką szpatułką.
Roztopić 2 łyżki. masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj polenta kwadraty i gotować, obracając raz, aż chrupiące i lekko rumiane z obu stron, o 10 protokół.
W razie potrzeby dodaj więcej masła, aby zapobiec przywieraniu. Podnieś do ciepłego talerza; trzymaj ciepło.
Dodać prosciutto na patelni i gotować, aż mięso jest lekko rumiane (dodać więcej masła do patelni, w razie potrzeby).
Napełnij dużą, czystą patelnię około 1 1/2 cala. wody. Ustaw na średnim ogniu, dodaj ocet i podgrzewaj, aż bąbelki utworzą się na dnie patelni, z okazjonalnym bąbelkiem popping do góry. Rozbij jaja do wody, utrzymując je nieco od siebie. Gotować, aż białka będą twarde, ale żółtka są nadal miękkie, 3 do 4 minut. Delikatnie wyjąć jajka łyżką szczelinową.
Umieść 2 lub 3 plastry prosciutto na każdym placu polenta, wierzch każdy z gotowanym jajkiem, następnie łyżka sosu pesto równomiernie na wierzchu.