Ulubiony mus czekoladowy Pata
Ulubiony mus czekoladowy Pata to bezglutenowe deser. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 827 kalorii, 9g białka, oraz 65 g tłuszczu każdy. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jeśli masz czekoladę, ekstrakt z wanilii, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ulubiony Mus Czekoladowy, Ulubiony Mus Żurawinowy, oraz mus czekoladowy bananowy bez jaj | szybki mus dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Roztopić czekoladę, dodając do miski umieszczonej na gotującej się wodzie i mieszając, aż stopi się i będzie gładka.
Żółtka, 4 łyżki cukru, 3/4 szklanki ciężkiej śmietany i szczyptę soli ubić w średnim 2-ćwiartkowym rondlu.
Umieść na średnim ogniu i stale mieszaj, aż mieszanina będzie gęsta, około 3 minut.
Ubić w czekoladzie i wanilii. Przecedzić mieszaninę do dużej miski za pomocą drobnego sitka i umieścić w lodówce do ostygnięcia, co najmniej 30 minut.
Ubić pozostałą 1 szklankę ciężkiej śmietany i pozostałe 2 łyżki cukru, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złóż bitą śmietanę do schłodzonej czekolady. Podziel mus równomiernie pomiędzy 4 pojedyncze dania i przykryj folią.
Umieść w lodówce, aby schłodzić przez co najmniej jedną godzinę.
Podawać z ogoloną czekoladą.