Ultimate Chocolate Chip Cookies
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Ultimate Chocolate Chip Cookies spróbować. Ten przepis służy 36 i kosztuje 22 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 139 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 6 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Mieszanka jaj, soda oczyszczona, półsłodkie chipsy czekoladowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ultimate Chocolate Chip Cookies, Ultimate Chocolate Chip Cookies, oraz Ultimate Chocolate Chip Cookies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jest to najbardziej pożądany przepis na ciasteczka wszech czasów.
Upiecz porcję i przekonaj się, dlaczego wszyscy myślą, że te ciasteczka są najlepsze!
Piekarnik rozgrzać do 375 stopni F.
Połącz skrócenie, brązowy cukier, mleko i wanilia w dużej misce. Beat ze średnią prędkością miksera elektrycznego, aż dobrze wymieszane. Beat in egg.
Połączyć mąkę, sól i sodę oczyszczoną.
Wymieszać w mieszaninie skracania aż tylko mieszane. Wymieszać z czekoladą i orzechami.
Upuść przez zaokrąglone miarki łyżki stołowe 3 cale od siebie na nieczystą blachę do pieczenia.
Piec 8 do 10 minut na żucia ciasteczka, lub 11 do 13 minut na kruche ciasteczka. Ostudzić 2 minuty na blasze do pieczenia na stojaku chłodzącym.
Usuń pliki cookie do stojaka, aby całkowicie ostygnąć.
* Jeśli orzechy są pominięte, dodać dodatkowe 1/2 szklanki półsłodkie czekoladowe chipsy.
Rozgrzać piekarnik do 375 stopni F. postępuj zgodnie z powyższym przepisem, aby przygotować ciasto. Spryskaj patelnię 13 x 9 cali sprayem do gotowania bez przywierania.
Ciasto równomiernie rozprowadzić na patelni.
Piec 19 do 21 minut lub do góry jest złoty brąz i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty i centrum czuje się lekko jędrne w dotyku. Całkowicie schłodzić przed cięciem na pręty.
Rozgrzej piekarnik do 191°. postępuj zgodnie z powyższym przepisem, aby przygotować ciasto. Spryskaj mały obszar w środku blachy do pieczenia bez użycia sprayu. Okładka z 12-calowego kwadratu folii.
Umieść jedną czwartą ciasta w środku folii. Uformuj w małe koło za pomocą szpatułki lub gumowego skrobaka. Spryskaj 12-calowy kwadrat papieru woskowego sprayem do gotowania bez przylepca.
Ułożyć spryskaną stroną do dołu na wierzchu ciasta. Spłaszcz okrągłą patelnią na ciasto lub patelnią na ciasto, tworząc 7-calowe koło.
Piec 9 do 10 minut lub do jasnego złotego koloru. Ostudzić 5 minut na blasze do pieczenia na stojaku chłodzącym.
Wyjąć do stojaka, aby całkowicie ostygnąć. Powtórz z pozostałym ciasteczkowym ciastem.
CZEKOLADOWA MŻAWKA LUB DIP
Mżawka: rozpuścić 1 szklankę półsłodkich lub białych kawałków czekolady z 1 łyżeczką skrócenia na bardzo małym ogniu. Dobrze wymieszać. Jeśli jest zbyt gęsty, aby mżeć, dodaj 1/8 do 1/2 łyżeczki bardziej skracając do cienkiej.
Mżawka od końca łyżki w tę i z powrotem nad ciastkiem.
Posypać orzechami, zanim czekolada stwardnieje. Aby szybko utwardzić czekoladę, umieść w lodówce na kilka minut.
DIP: łyżka roztopionej czekolady do kubka budyniowego. Jeden koniec schłodzonego ciastka zanurzyć w czekoladzie.
Posypać drobno posiekanymi orzechami, zanim czekolada stwardnieje, lub skropić kontrastową białą lub ciemną czekoladą.
Umieścić na papierze woskowym.