Ugotuj książkę: solone karmelowo-słodko-gorzkie Trufle czekoladowe
Gotuj książkę: solone karmelowo-słodko-gorzkie Trufle czekoladowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 79 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 60 i kosztuje 24 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 26 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka vanillan extra, kakao w proszku, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Gotuj książkę: słodko-gorzkie Trufle czekoladowe, Gotuj książkę: słodko-gorzka czekolada pięć-Spice Cupcakes, oraz Ugotuj książkę: Solony Karmel i kawałek orzecha włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 8 uncji posiekanej czekolady w misce 2-quart i odstawić.
Masło pokroić na małe kawałki i umieścić w 2-ćwiartkowym rondlu z cukrem. Gotować na średnim ogniu, mieszając odporną na ciepło łopatką, aż cukier i masło stopią się. Podnieść ogień do średniej wysokości i gotować, aż mieszanina zmieni kolor na bursztynowy, o 5 protokół.
W tym samym czasie doprowadzić śmietanę do wrzenia w rondlu 1-litrowym na średnim ogniu. Śmietanę wymieszać z masłem, aż będzie całkowicie gładka. Bądź ostrożny, ponieważ krem będzie bąbelki i może rozprysk po dodaniu.
Zdjąć rondel z ognia i wymieszać wanilii i 1 1/2 łyżeczki soli, aż dokładnie wymieszać. Natychmiast wlać karmel na czekoladę w misce.
Odstawić na 15 do 30 sekund, następnie mieszać razem, aż będzie gładka. Przykryć miskę folią i schłodzić do temperatury pokojowej. Schłodzić do zgęstnienia, około 1 godziny.
Dla trufli: linia 2 blachy do pieczenia z woskowane lub pergaminem. Użyj 1-calowy Okrągły miarka do lodów, aby zgarnąć trufle i umieścić je na blasze do pieczenia. Chill uncovered przez 20 minut.
Kurz ręce z proszku kakaowego i zwijać trufle w kulki.
Rozpuść 7 uncji czekolady w górnej części podwójnego kotła na małym ogniu, często mieszając. Lub roztopić czekoladę w kuchence mikrofalowej bezpieczne Miski na małej mocy dla 30-sekundowych seriach. Wymieszać po każdym wybuchu, aby upewnić się, że czekolada jest równomiernie topnienia.
Usuń górną miskę podwójnego kotła, jeśli używasz, i wytrzyj do sucha.
Dodaj pozostałe 3 uncje czekolady w 3 etapach, mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia. To uspokaja czekoladę, więc nie będzie miała żadnych smug.
Trzymaj czekoladę ciepłą na patelni z wodą, która jest o 2 stopnie cieplejsza niż czekolada. Wyłożyć blachę do pieczenia woskowanym lub pergaminem.
Do roztopionej czekolady włożyć trufle i całkowicie wymieszać. Użyj wózka do trufli lub plastikowego widelca z wyłamanymi dwoma środkowymi zębami, aby podnieść trufle z czekolady.
Niech nadmiar czekolady kapać, a następnie umieścić trufle na czystej wyłożonej blachy do pieczenia.
Po zanurzeniu 5 trufli na raz, posypać kilka ziaren pozostałej soli na wierzchu każdego.
Niech trufle ustawić w temperaturze pokojowej lub umieścić je w lodówce na 15 minut.
Trufle podawać w temperaturze pokojowej.
Uwaga dotycząca przechowywania trufli: przechowuj trufle między warstwami woskowanego papieru w szczelnym pojemniku w lodówce do 1 miesiąca. Aby zamrozić do 2 miesięcy, owinąć pojemnik szczelnie w kilka warstw folii z tworzywa sztucznego i folii aluminiowej. Użyj dużego kawałka taśmy maskującej i nieusuwalnego markera, aby oznaczyć zawartość. W przypadku zamrożenia trufle rozmrozić na noc w lodówce i doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.