Ugotuj książkę: Pizza z kiełbasą i papryką

Ugotuj książkę: Pizza z kiełbasą i papryką
Ugotuj książkę: Pizza z kiełbasą i papryką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 2542 kalorii, 68g białka, oraz 92g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Na $3.79 za porcję, ten przepis okładki 57% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz mozzarellę, ocet balsamiczny, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Ugotuj książkę: papryka piemoncka, Ugotuj książkę: mielone jagnięce kebaby z turecką ostrą papryką, oraz Ugotuj książkę: Pizza jajeczna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokruszyć kiełbasę na małej patelni sauté i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu i rozbijając wszelkie grudki, aż złoty kolor, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Połączyć olej i czosnek w małej patelni sauté i gotować na średnim ogniu tylko do momentu czosnek jest ledwo złoty, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Połączyć kapary i ocet balsamiczny w małej misce i ubić czosnek i olej. Doprawić solą do smaku i płatkami czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodać paprykę, delikatnie mieszając, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
5
Rozłóż sos pomidorowy równomiernie na zapiekanej skórce pizzy, pozostawiając granicę 1/2 cala. Kiełbasę rozsypać na sosie i ułożyć paprykę na wierzchu. Sery rozsypać równomiernie na pizzy. Broil zgodnie z zaleceniami, a następnie pokroić w 6 plastrów i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
8 Uncji Cienko Pokrojonego, Częściowo Odtłuszczonego Sera Mozzarella8 Uncji Cienko Pokrojonego, Częściowo Odtłuszczonego Sera Mozzarella
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Ciasto Do Pizzy
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za PergaminOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za Pergamin
7
- zarabia 2 funty -
8
Ciepłą wodę, drożdże i cukier ubić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Odstawić w ciepłym miejscu na 10 minut, lub aż drożdże są spienione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
10
Mąkę i sól wymieszać w misce miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta i dobrze wymieszać. Z mikserem na niskim poziomie, dodać mieszaninę drożdży i olej, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Nadal mieszaj, stopniowo zwiększając prędkość miksera do średniej-wysokiej, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Przenieś ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i wykonaj kilka obrotów ręcznie, aby zakończyć ugniatanie; nadal będzie lekko lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
13
Alternatywnie, mąkę i sól połączyć w dużej misce i ubijać razem. Zrobić dobrze w środku suchych składników i dodać mieszaninę drożdży i oleju. Używając drewnianej łyżki, mieszaj mokre składniki do suchych składników, aż mieszanina będzie zbyt sztywna, aby wymieszać, następnie mieszaj rękami w misce, aż ciasto się połączy i odciągnie od boków miski. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagnieść, dodając tylko tyle mąki, ile potrzeba, aby zapobiec przywieraniu, aż będzie gładkie, elastyczne i tylko lekko lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
14
Przenieś ciasto do dużej naoliwionej miski, obracając się do płaszcza, przykryj ręcznikiem kuchennym lub plastikową folią i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 1 do 1 1/2 godziny, aż podwoi się rozmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
15
Rozwałkować ciasto i obrócić na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Podziel go na 8 sztuk (około 4 uncji każdy) i kształtować każdy z nich w piłkę. Przykryć ręcznikiem i odstawić na 15 minut przed rozciągnięciem ciasta. Lub, dla łatwiejszej obsługi, przenieść kulki do mąki blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
PunchPunch
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
16
Odkurz dużą powierzchnię roboczą mieszanką mąki i kaszy mannej. Jeśli ciasto zostało schłodzone, przenieść jedną kulkę na powierzchnię roboczą i odstawić, aż będzie jeszcze chłodne, ale nie zimne (około 60°f, jeśli testowano je za pomocą termometru natychmiastowego odczytu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
17
Tymczasem rozgrzej patelnię na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorąca, około 5 minut (w restauracji używamy cyfrowego termometru na podczerwień do pomiaru temperatury patelni, która idealnie powinna wynosić 191°).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
18
Używając rąk, zacznij prasować i rozciągać ciasto na okrągło o średnicy od 9 do 10 cali, dodając tylko tyle dodatkowej mąki i kaszy mannej do powierzchni roboczej, aby ciasto nie przywierało; używając jednej ręki jako prowadnicy, nachylaj nieco grubszą krawędź wokół okręgu ciasta. Pracuj szybko i uważaj, aby nie przepracować ciasta; jeśli jest odporne lub kurczy się z powrotem podczas kształtowania, pozwól mu odpocząć na krótko przed kontynuowaniem. (Jeśli wolisz, możesz rozwałkować ciasto wałkiem do ciasta. Lekko mąkę powierzchnię roboczą i wałek do ciasta; posypać wałek z większą ilością mąki w razie potrzeby, aby zapobiec przyklejaniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
19
Ostrożnie umieścić okrągłe ciasto na rozgrzanej patelni i gotować, aż ledwo opalić z pierwszej strony i rumiane w kilku miejscach, 2 do 3 protokół. Gdy skorupa gotuje, jeśli widzisz jakieś części, które pozostają niedogotowane, zwłaszcza grubsze części, po prostu naciśnij je na patelni, aby gotować nieco więcej; gdy ciasto się ustawi, możesz przesunąć skorupę w razie potrzeby, aby uzyskać bardziej równomierne gotowanie. Odwróć skórkę i gotuj, aż druga strona będzie całkowicie sucha, o 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
20
Zalecamy przygotowywanie tylko jednej pizzy na raz i serwowanie każdej z nich zaraz po jej zakończeniu. Jeśli chcesz zrobić dużo na dużą imprezę, ugotuj kilka z nich raz (lekko podgotuj), a następnie podgrzej je w ciepłym piekarniku przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
21
Umieścić parzoną skórkę pizzy na skórce do pizzy lub blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Cienko Pokrojonego, Częściowo Odtłuszczonego Sera Mozzarella8 Uncji Cienko Pokrojonego, Częściowo Odtłuszczonego Sera Mozzarella
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
22
Rozłóż sos pomidorowy równomiernie na skórce, pozostawiając 1/2-calowy obramowanie wokół, i top z pozostałych składników, jak określono w indywidualnym przepisie. (Nie kładź sosu i żadnych innych składników na skorupie pizzy, aż będzie gotowy do pieczenia, lub skorupa może stać się rozmoczona.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
8 Uncji Cienko Pokrojonego, Częściowo Odtłuszczonego Sera Mozzarella8 Uncji Cienko Pokrojonego, Częściowo Odtłuszczonego Sera Mozzarella
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
23
Przesuń pizzę pod brojlerem, o 4 cale od źródła ciepła, i broil dla 7 lub 8 minut (lub w inny sposób zauważyć w indywidualnym przepisie), aż składniki topping są podgrzewane i / lub gotowane przez i skorupa jest zwęglone i pęcherze w miejscach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
24
Zakończ pizzę z pozostałymi składnikami, jak opisano w indywidualnym przepisie, i pokrój na plastry kółkiem do pizzy, nożycami kuchennymi lub bardzo ostrym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
25
Podawać na gorąco.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia77
Magazyn