Ugotuj książkę: Panada Chlebowo-cebulowa z pikantną zielenią

Ugotuj książkę: Panada Chlebowo-cebulowa z pikantną zielenią
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 388 kalorii, 11g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 41 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, chleb na zakwasie, ser gruyère i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chard, Onion & Gruyère Panade (Zapiekanka Chlebowa), Ugotuj książkę: Różowa Zieleń, oraz Ugotuj książkę: kurczak ceglany z zielenią musztardową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i lekko posmaruj naczynie do pieczenia lub holenderski piekarnik oliwą z oliwek lub masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Rozłóż kostki chleba na dużej blasze i tosty przez 45 minut w piekarniku, przygotowując resztę składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Rozgrzać masło w głębokiej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. Gdy masło się spieni, dodać cebulę i posypać je lekko solą. Gotować na małym ogniu przez około 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Gdy są miękkie, podgrzać wycięcie lub dwa i gotować je przez kolejne 5 do 10 minut lub aż będą złote. Często mieszaj, aby nie poparzyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Zmniejszyć ogień i dodać czosnek. Gotować przez 5 minut lub aż złoty i pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
5
Dodać zieleninę i gotować, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
6
Posypać zieleninę solą i pieprzem podczas gotowania. Kiedy są zwiędłe i miękkie, zdejmij je z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
ZieloniZieloni
7
Połowę kostek chleba tostowego układamy na dnie przygotowanego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
8
Rozłóż połowę mieszanki zielonych na kostkach chleba i zapakuj ją do szczelin między chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
ZieloniZieloni
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
9
Posypać około połowy sera. Dodać kolejną warstwę pozostałych kostek chleba i pozostałych zieleni. Przykryć pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
ZieloniZieloni
10
Rozgrzać bulion na wolnym ogniu w małym rondlu i ostrożnie wlać go do naczynia do pieczenia. Chleb i zielenina będą wyglądać raczej utopione i soupy; to jest poprawne.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Skropić wierzch oliwą z oliwek. (W tym momencie panade można przykryć i schłodzić do 24 godzin.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
12
Przykryć i piec przez 45 minut, a następnie odkryć naczynie i piec przez kolejne 20 do 30 minut, lub do góry jest złoty brąz i chrupiące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
13
Odstawić na co najmniej 10 minut przed podaniem na gorąco.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn