Ugotuj książkę: migdałowo-czekoladowe ciasteczka Spritz z wodą z kwiatu pomarańczy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj gotować książkę: migdałowo-czekoladowe ciasteczka Spritz z wodą z kwiatem pomarańczy. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 50 porcji z 82 kalorie, 1G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę do ubijania, słodko-gorzką czekoladę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Ciasteczka z krokietami z kwiatów migdałów i pomarańczy, Cherry Blossom Lemon Spritz Cookies, oraz Plastry pomarańczy z miodem i wodą z kwiatem pomarańczy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść pastę migdałową i cukier w misce miksera stojącego (lub w robocie kuchennym). Ubijaj na średniej prędkości przez 1 1/2 do 2 minut (lub proces przez 45 sekund), aż migdałowa pasta zostanie rozbita na małe kawałki.
Dodać masło i nadal ubijać przez kolejne 2 minuty (lub proces przez 1 minutę), aż mieszanina zostanie dobrze wymieszana i nieco jaśniejsza w Kolorze. Zeskrobać po bokach miski za pomocą szpatułki.
Dodać jajko i żółtko i dobrze zmiksować (lub proces przez 15 sekund).
Dodaj wodę z kwiatu pomarańczy i ubijaj kolejne 15 sekund, aby zmiksować (lub przetworzyć przez 5 sekund). Zeskrobać boki miski.
Dodać mąkę i sól. Włącz mikser do najniższej prędkości i powoli mieszaj (lub przetwarzaj przez 10 do 15 sekund), aż nie będzie więcej plam mąki.
Wyjmij miskę i delikatnie wymieszaj kilka razy łopatką, aby upewnić się, że w pobliżu dna miski nie czają się plamy mąki lub masła.
Uformuj ciasto: wyłóż blachy do pieczenia papierem do pieczenia. Od razu połówkę ciasta wsypać do woreczka wyposażonego w końcówkę star. Rura rozety na przygotowanej blasze do pieczenia, rozstaw ciasteczka około 1 cal od siebie. (Alternatywnie, użyj prasy do ciasteczek zgodnie z instrukcjami producenta.) Rozety powinny mieć grubość około 1/2 cala i średnicę około 1 3/4 cala. Powtórzyć z pozostałym ciastem. Schłodzić prześcieradła w lodówce przez 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177° i ustaw dwa stojaki piekarnika w górnej i dolnej części.
Piec ciasteczka, przełączanie arkuszy między stojakami i obracając każdy przód do tyłu w połowie, przez 15 do 20 minut, aż ciasteczka są bogate, złoty brąz na brzegach i na dole.
Przenieść do regału chłodzącego.
Natychmiast użyj zaokrąglonego końca uchwytu drewnianej łyżki (lub innego naczynia kuchennego), aby zrobić wgłębienie w środku każdego ciastka o średnicy około 1/2 cala. Uważaj, aby nie naciskać tak mocno, że złamać ciastko lub przebić się do blachy do pieczenia poniżej.
Niech ciasteczka ostygną całkowicie.
Umieścić posiekaną czekoladę i śmietanę w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski i kuchenka mikrofalowa na niskim 30 sekund. Wymieszać mieszaninę.
Podgrzewaj ponownie przez 30 sekund i mieszaj, aż będzie gładka. Jeśli nadal są grudki, podgrzewaj ponownie przez 30 sekund. Po wygładzeniu łyżka czekolady do każdego zagłębienia w ciastkach. Pozostaw nadzienie do ostygnięcia i ustaw całkowicie.
Umieścić posiekaną czekoladę i śmietanę w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski i kuchenka mikrofalowa na niskim 30 sekund. Wymieszać mieszaninę.
Podgrzewaj ponownie przez 30 sekund i mieszaj, aż będzie gładka. Jeśli nadal są grudki, podgrzewaj ponownie przez 30 sekund. Po wygładzeniu łyżka czekolady do każdego zagłębienia w ciastkach. Pozostaw nadzienie do ostygnięcia i ustaw całkowicie.
Wskazówki dotyczące przechowywania: Te pliki cookie są najlepsze pierwszego lub drugiego dnia. Przechowuj je w szczelnym pojemniku, warstwowym między arkuszami pergaminu lub papieru woskowanego, aby nie przylegały do siebie przez okres do 4 dni.