Ugotuj książkę: Lemon Blueberry Buckle
Ugotuj książkę: Lemon Blueberry Buckle może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 23 powiedzieliby, że trafił w sedno. Mieszanka gałki muszkatołowej, mąki, jagód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: ciasto jagodowe, Lemon Blueberry Buckle, oraz Ugotuj książkę: Borówka Pomarańcz bazylia Granita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350° F. Posmaruj 9-calową kwadratową patelnię do pieczenia.
Aby okruchy polewa, wymieszać mąkę, cukier, sól, i skórka z cytryny razem w misce, następnie dodać masło i za pomocą widelca lub palców pokroić masło do wielkości grochu.
Umieścić polewę w zamrażarce, podczas gdy wymieszać ciasto ciasto.
Aby ciasto, mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i gałkę muszkatołową ubić razem w misce. Za pomocą ręcznego miksera z ubijakami lub miksera stojącego z uchwytem na łopatkę, masło, cukier i skórkę cytrynową zmiksować na średniej prędkości przez 3 do 5 minut, aż będą lekkie i puszyste.
Dodać jajka po kolei, zeskrobując boki miski po każdym dodaniu. Wymieszać mieszaninę mąki w trzech dodatkach, począwszy i kończąc na suchych składników i skrobanie w dół boki miski od czasu do czasu. Delikatnie złóż 1 szklankę jagód, rozprowadź ciasto na przygotowanej patelni, a pozostałą szklankę jagód rozłóż na ciasto.
Posypać schłodzone okruchy polewą na jagody, a następnie piec przez 45 do 50 minut, lub do lekko złoty i jędrne na wierzchu.
Aby glazura, połączyć cukier i sok z cytryny w małym rondlu i ubijać do wymieszania. Gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 8 do 10 minut, aż syropy. Glazura będzie bąbelki podczas gotowania, więc może trzeba usunąć go z ognia, aby sprawdzić, czy jest wystarczająco gruby.
Wylać glazurę na ciasto, jak tylko zostanie usunięty z piekarnika. Podgrzać krótko syrop, jeśli stał się zbyt gęsty, aby wlać.
Przechowywanie: pokryte plastikową folią, klamra będzie przechowywać w temperaturze pokojowej przez 2 do 3 dni.