Lekkie Marmurowe Ciasto Funtowe

Lekkie Marmurowe Ciasto Funtowe
Need a deser wegetariański? Lekkie marmurowe ciasto funtowe może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 10. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 386 kalorii, 8G białka, oraz 23G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ekstraktu waniliowego, mleka, skracania warzyw i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Marmurowy Placek Funtowy, Ciasto Babuni z marmurowym funtem, oraz Ciasto Czekoladowe Z Marmuru dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Nasmaruj 10-calową patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Mąkę i proszek do pieczenia ubić w misce, aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W dużej misce, ubić masło i warzyw skracanie wraz z mikserem elektrycznym, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skracanie WarzywSkracanie Warzyw
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wymieszać 3 szklanki cukru, 1 szklanka na raz, ubijając, aż będzie gładka po każdym dodaniu, a następnie ubić jajka, 1 na raz, ubijając każde dobrze przed dodaniem następnego. Ubić w musie jabłkowym, aż płynne składniki będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
CukierCukier
JajkoJajko
5
Wymieszać w mieszance mąki, na przemian z mlekiem, wymieszać z ekstraktem z wanilii i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
6
W misce wymieszaj kakao w proszku, 1/4 szklanki cukru i wodę, aż cukier się rozpuści i syrop będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wlać około 3/4 szklanki ciasta funta do mieszaniny czekoladowej i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FuntoweCiasto Funtowe
CzekoladaCzekolada
8
Pozostałe ciasto waniliowe wlać do przygotowanej tubki, a następnie wlać ciasto czekoladowe na ciasto waniliowe. Za pomocą łyżki lub noża do masła kilka razy pokręć oba ciasta razem (nie przesadzaj), aby uzyskać efekt marmurkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do MasłaNóż Do Masła
PatelniaPatelnia
9
Piec ciasto w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta, a boki ciasta odciągnąć lekko od patelni, 70 do 80 minut. Schłodzić na patelni na stojaku z drutu przez 10 minut, a następnie odwrócić ciasto i wyjąć z patelni na stojak z drutu, aby całkowicie zakończyć chłodzenie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn